Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 27-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 27 maart 2000
·
2 x onder invloed Hillegom
Zaterdag 25 maart betrapte de politie op de Wilhelminalaan en op de Leidsestraat twee automobilisten die diep in het glaasje hadden gekeken en desondanks toch waren gaan rijden. Op de Wilhelminalaan was een 28-jarige man uit De Zilk het haasje. Een ademtest kwam bij hem tot een promillage van 1. Op de Leidsestraat werd een 41-jarige Lissenaar aangehouden. Hij had een promillage van 1.50.
Automobilist verleent geen voorrang aan motorrijder Bodegraven
Op vrijdag 24 maart rond 17.30 uur verleende een 40-jarige automobilist uit Bodegraven op de kruising Vrije Nesse met de Ambachtshof geen voorrang aan een 36-jarige motorrijder uit Boskoop. De motorrijder liep hierbij onder andere gebroken ribben en een gekneusde long op. Hij werd overgebracht naar het Groenehart Ziekenhuis. De politie constateerde bij de Bodegraver alcoholgebruik. Een ademanalyse kwam tot een promillage van 1.15.
Auto tegen boom Bodegraven
Op vrijdag 24 maart rond 18.00 uur raakte een 49-jarige automobiliste uit Boskoop op de J.C. Hoogendoornlaan door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en belandde tegen een boom. Daarbij raakte zij bekneld en moetst door brandweer en artsen uit haar auto bevrijd worden. Met ondermeer een nekfractuur is zij overgebracht naar het LUMC in Leiden. De politie zette de Hoogendoornlaan tussen de Warmoeskade en de Voshol tijdelijk af.
Bedreiging in woning Leiden
Op zaterdag 25 maart rond 04.45 uur wist een nog onbekende man zich toegang te verschaffen tot een woning aan de Hyacintenstraat. In een slaapkamer bedreigde hij een 26-jarige bewoner en wilde van hem geld zien. Dit zou hij nog tegoed hebben van zijn broer. De bewoner gaf hem een klein geldbedrag en liet hem vervolgens uit. De onbekende man verdween in de richting van de Meidoornstraat. De politie stelde direct een onderzoek in. Dit bleef echter nog zonder resultaat.
Insluiping in woning Gouda
Op zondag 26 maart rond 13.30 uur vond een insluiping plaats in een woning aan Van Bergen IJzendoornpark. Een nog onbekende man met kind, ongeveer 10jr. oud, bezocht de woning van de 90-jarige bewoonster. Al snel verdween de man met kind weer. De bejaarde dame bemerkte later dat zij een klein geldbedrag uit haar portemonnee mist. De politie stelt een onderzoek in.
2x inbraak in woning Bodegraven
Op zondag 26 maart werd vroeg in de avond ingebroken in een woning aan het Westeinde. De achterdeur werd geforceerd en uit de woning wordt een klein geldbedrag, sleutels en waardepapieren vermist. Bij een andere woning aan het Westeinde lukte het de inbrekers niet. Door de goede beveiliging van de woning moesten zij hun werk staken. In de omgeving van de woning zijn wel twee jongens gezien van ongeveer 20 jaar. Beiden hadden een Noord-Afrikaans uiterlijk. Eén van hen droeg een rugzak. De politie heeft de zaken in onderzoek.
Diefstal uit woning Nieuwveen
Een 39-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit de schuur van haar woning aan de Meeuwenveld. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de schuur te verschaffen door de schuurdeur open te breken. Weggenomen is onder andere een mountainbike.
Verkeersongeval met letsel Aarlanderveen
Een 16-jarig scooterbestuurster uit Zevenhoven en haar 15-jarige passagiere uit Noorden hebben op vrijdag 24 maart omstreeks 21.15 uur letsel opgelopen toen zij tegen een personenauto waren gereden. De meisjes reden over de Treinweg in de richting van de Achtermiddenweg. Bij het passeren van een personenauto uit tegenovergestelde richting week de scooterbestuurster te ver uit naar rechts. Hierdoor kwam de scooter in de berm terecht waarna de meisjes ten val kwamen. Beiden zijn met schaafwonden voor onderzoek naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden overgebracht.
Politie stuit op hennepkwekerij Alphen aan den Rijn
De politie van het district Rijn- en Aarlanden heeft op zaterdag 25 maart omstreeks 20.30 uur aan de Bremstraat een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In de woning was een totaal van 420 hennepplanten. De politie kreeg eerder op de avond de melding dat er zich twee verdachte personen bij de woning ophielden. Ter plaatse overliep de politie de personen, maar deze wisten te ontkomen. Bij nader onderzoek werd aan de achterzijde van de woning een opengebroken raam en inbrekerswerktuig aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak en de hennepkwekerij.
Inbraak woning Leimuiden
Zaterdag 25 maart is aan het eind van de middag ingebroken in een woning aan het Noordeinde. Een persoon uit een groep mensen die in een restaurant kwamen reserveren is vermoedelijk naar de bovengelegen woning gegaan. Nadat de deur opengebroken was is er geld uit de woning gestolen. De eigenaar van het restaurant en de woning heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.
Inbraak woning Benthuizen
In de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart is ingebroken in een woning aan de Geerweg. Men is binnengekomen door een raam open te breken. Uit de woning is onder andere een computer gestolen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld naar eventueel door de dader achtergelaten sporen.
Inbraak woning Roelofarendsveen
Zondag 26 maart is tussen 19.30 en 22.00 uur ingebroken in een woning aan de Noorderhemweg. Aan de achterzijde van de woning is men het balkon opgeklommen en via de balkondeur de woning binnengegaan. In de woning zijn de slaapkamers doorzocht. Er is geld weggenomen.
Dodelijk ongeval Benthuizen
Een 37-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn zijn op zondag 26 maart omstreeks 18.15 uur bij een aanrijding om het leven gekomen. De twee reden met hun personenauto op de provinciale weg N209 in de richting van Benthuizen. Als gevolg van de snelheid en het gladde wegdek door een hagelbui raakte de auto na een inhaalmanoeuvre in een slip, waarna de auto frontaal tegen een boom aanreed.
Aanrijding Rijnsburg
Een 16-jarige jongen uit Katwijk heeft vrijdagavond 24 maart met de auto van een vriend een botsing gehad. Bovendien was de minderjarige bestuurder onder invloed van alcohol. De jongen had de autosleutels gekregen om een jas uit de auto te pakken.Toen hij eenmaal samen met een vriend in de auto zat, heeft hij gestart en is een rondje gaan rijden. Op de Heerenweg nam hij de bocht iets te ruim en raakte daarbij de bestelauto van een 32-jarige man uit Rijnsburg, die juist zijn bus parkeerde. De jongen reed na de aanrijding door naar het Burgemeester Koomansplein en zette de auto weer op de plek waar hij aanvankelijk had gestaan, en ging het café weer in. De chauffeur van de bestelbus vond echter de auto door welke hij was aangereden terug en haalde de politie erbij. De jonge Katwijker krijgt een proces-verbaal. Hij blies een alcoholgehalte van 310 microgram; 0,70 promille.
Aanhoudingen na beroving Leiden
Na de beroving van een 17-jarige jongen uit Zoeterwoude op de Vrouwenweg zondagavond 26 maart, heeft de politie vier jongens aangehouden. De jongen fietste rond 22:30 uur over de Vrouwenweg toen een groepje van vier jongens hem dwong te stoppen. Eén van de vier jongens bedreigde hem en hij moest zijn sieraden en mobiele telefoon afgeven. Nadat zijn belagers verdwenen waren, heeft de jongen de politie gewaarschuwd en het signalement van de jongens doorgegeven. Op de Vlietweg bij het fietserstunneltje werden even later drie jongens aangehouden, met leeftijden van 16, 19 en 20 jaar en allemaal uit Leiden afkomstig. De vierde verdachte; een 15-jarige jongen uit Leiden, is even later in zijn woning aangehouden.
Aanhoudingen na inbraak Leiden
Zondagavond 26 maart kreeg de politie rond 23:00 uur de melding dat er werd ingebroken in een bedrijf op de Hogewoerd; een groothandel in medicijnen. Een getuige wees voor de politie de verdachten aan waarop twee mannen; een 18-jarige man uit Leiden en een 20-jarige man uti Leiderdorp, werden aangehouden. Bij het bedrijf werd braakschade ontdekt. Bij de aangifte zal de eigenaar aangeven wat er bij de inbraak gestolen is.
Valpartij van fietster Leiden
Een 41-jarige fietster uit Leiderdorp is vrijdag 24 maart rond 22.30 uur gewond geraakt toen zij ten val kwam op de Breestraat. De vrouw werd ingehaald door twee fietsers - een 24-jarige man uit Wageningen en een 26-jarige Leidse - waarbij de banden van de rugzak van één van hen achter haar stuur bleef haken. De Leiderdorpse liep bij haar val een hoofdwond en blauwe plekken op en is naar het ziekenhuis gebracht.
Te veel gedronken Voorschoten/Leiden
Een 36-jarige automobilist uit Leiden is zaterdag 25 maart rond 1.30 uur op de Ter Haarkade in Leiden gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 265 ug/l. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Op de Kooilaan in Leiden werd zaterdag 25 maart rond 4.30 uur een automobilist staande gehouden omdat hij zonder spiegel reed. De man bleek te veel gedronken te hebben. De spiegel had hij er zelf tegen een paal op de Kooilaan afgereden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 325 ug/l. De man heeft een rijverbod en een proces-verbaal gekregen. Op zondag 26 maart rond 1.15 uur heeft de politie een 41-jarige automobilist uit Voorschoten op de Leidseweg in Voorschoten staande gehouden omdat hij slingerend reed. De man bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 410 ug/l. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Een 29-jarige automobilist uit Leiderdorp is zondag 26 maart rond 4.45 uur staande gehouden op de Lopsenstraat in Leiden. Uit de ademanalyse bleek dat de man te veel gedronken had, hij blies 325 ug/l/. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.
Conducteur mishandeld Leiden
De politie heeft zaterdag 25 maart rond 19.00 uur op het station van Leiden een 37-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij ervan werd verdacht een conducteur te hebben mishandeld in de trein van Rotterdam naar Amsterdam. De man pleegde bij de aanhouding verzet. Een 37-jarige vriend van de verdachte, eveneens afkomstig uit Alkmaar, probeerde de aanhouding te voorkomen. Hij is eveneens aangehouden. De politie heeft de twee mannen overgedragen aan de spoorwegpolitie.
Voetganger aangereden door auto Leiden
Een 29-jarige automobilist uit Oegstgeest heeft zondag 26 maart rond 16.00 uur geen voorrang gegeven aan een 36-jarige voetgangster uit Leiden op de kruising Pelikaanstraat/Oude Vest. De automobilist liep op de voetgangersoversteekplaats. De automobilist kwam uit de richting van de Haarlemmerstraat en ging in de richting van de Klokpoort. De vrouw is met hoofdletsel ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.
Autobranden Leiden
Op de Sperwerhorst is zaterdag 25 maart rond 4.30 uur een auto uitgebrand. De brandweer heeft het vuur geblust. Er raakte niemand gewond.De politie denkt aan brandstichting.
Inbraak woning Nieuwerkerk
Aan de Zwanendaal is op 24 maart jl. ingebroken in een tussenwoning. Aan de achterzijde werd een raam geforceerd. O.a. werden paspoorten weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.
Onder invloed Waddinxveen
Op de tweede Bloksweg in Wadinxveen is op 25 maart jl. een 53-jarige Waddinxvener aangehouden voor rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 870 ug/l. De man wilde een tegenonderzoek laten plaatsvinden. Dit is ook gebeurd. Het rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.
Inbraken Boskoop
In een woning aan Fazantendreef in Boskoop is in de nacht van 25 op 26 maart ingebroken. De achterdeur werd geforceerd. Geld en waardepapieren zijn vermoedelijk weggenomen. Aan de Rozenlaan werd ook ingebroken in een woning. Hier werd de achterdeur geforceerd. Het is nog onbekend wat is weggenomen. In een vrijstaande woning aan de Mendelweg is ook ingebroken in een vrijstaande woning. Aan de achterzijde werd een ruit verbroken, waarna men de woning kon betreden.
Inbraak Waddinxveen
In een hoekwoning aan de Fred. Hendriklaan werd ingebroken op 26 maart jl. Een ruit aan de achterzijde werd verbroken, geld werd weggenomen.
Snelkraak Waddinxveen
Bij een kampeerartikelenzaak aan de Mercuriusweg is op 27 maart, omstreeks 01.20 uur een snelkraak gepleegd, vermoedelijk met behulp van een personenauto. Met de auto werd de pui ingereden en werden ongeveer 50 fleece-jacks weggenomen vanaf de kledingrekken in de etalage. De politie stelt een onderzoek in.
Inbraak Gouda
In een woning aan de Veerstraat werd op de avond van 24 maart jl. ingebroken in een portiekwoning. Het slot werd uit de voordeur gebroken, waarna de woning kon worden betreden. Geld en sieraden werden weggenomen. Aan de Bloemendaalseweg werd tussen vrijdag en zaterdag jl. ingebroken in een woning. Hier werd een raam naast de voordeur geforceerd, waarna de woning kon worden betreden. Het is nog niet bekend wat exact is weggenomen.
Insluiping Gouda
Op de avond van 26 maart is ingeslopen in een woning aan de Lethmaetstraat in Gouda. De bewoners hadden die avond de woning verlaten zonder de achterdeur af te sluiten. Toen zij thuiskwamen merkten zij dat onbekenden in de woning waren geweest. Twee portemonnaies met inhoud werden weggenomen.
Inbraak Bodegraven
In een woning aan het Zomerhuis is op de avond van 24 maart jl. ingebroken. Een ruitje aan de achterzijde van de woning werd ingslagen. Geld en sieraden werden weggenomen.
Eenzijdig ongeval Gouda
Op 26 maart, omstreeks 08.10 uur is een motorrijder onderuit gegaan in een bocht op de Goudse Houtsingel. De motorfiets kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder, een 32-jarige Gouwenaar, raakte met zijn lichaam een lantaarnpaal en liep hierbij een gecompliceerde beenbreuk op.
Rijden onder invloed Lekkerkerk
Vrijdagmiddag omstreeks 15.10 uur reed een 39 jarige inwoner uit Lekkerkerk als bestuurder van een personenauto over de Koninginneweg te Lekkerkerk. Een tegemoetkomende politieauto moest de te veel links rijdende automobilist ontwijken om een aanrijding te voorkomen. Tijdens het volgen van de auto reed deze slingerend en meerdere malen door de berm. Nadat de man was staande gehouden bleek dat hij slingerend liep en onder invloed van alcohol verkeerde. De ademanalyse gaf een uitslag van 540 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd omdat hij een gevaar op de weg vormde.
Rijden onder invloed Schoonhoven
Zaterdagavond viel het rijgedrag van de bestuurder van een bestelauto in de bebouwde kom van Schoonhoven op door de agressieve manier van rijden. Na staande houding bleek de 28 jarige bestuurder uit Schoonhoven onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse gaf een uitsla van 435 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod.
Inbraak in een woning Schoonhoven
Zaterdagavond werd aangifte gedaan van een inbraak in een woning aan de Debijelaan. Vermoedelijk kort daarvoor was men de woning binnen gegaan door het verbreken van een raam op de eerste verdieping. Uit de woning werden een videocamera en sieraden ontvreemd.
Brandje bij een school Gouderak
Vrijdagavond omstreeks 22.40 uur rukte de brandweer van Gouderak uit naar de Kranepoort. Daar bleek op het schoolplein een vuurtje te zijn gesticht. De brandweer bluste het vuur. De politie stelt een onderzoek in.
Inbraak in een woning Oudekerk a/d Ijssel
In een woning aan de Burg.van Waningstraat werd afgelopen weekeinde ingebroken. Vermoedelijk heeft de inbraak plaats gevonden in de nacht van vrijdag op zaterdag. Men kwam binnen door een raam op de begane grond te forceren. De woning werd doorzocht. Er wordt niets vermist.
Inbreker op de vlucht Haastrecht
Zaterdagavond werd aan de Kleine Haven te Haastrecht een inbreker overlopen. Een onbekende sloeg op de vlucht toen hij in de garage nabij een woning werd ontdekt. Vermoedelijk is de man weggereden in een kleine rode auto die getuige met hoge snelheid zag wegrijden. Er wordt niets vermist.
Voor vragen over bovenstaande politieberichten kunt u contact opnemen met de persdienst van het Bureau Communicatie van Politie Hollands Midden Jaap Nelemans (071) 54 59 801

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie