Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke onderscheiding voor Navo-opperbevelhebber

Datum nieuwsfeit: 27-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie

Koninklijke Onderscheiding voor NAVO opperbevelhebber

27-03-2000

De opperbevelhebber van de NAVO, generaal Wesley Clark (55), is maandagmiddag 27 maart benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. Deze hoge koninklijke onderscheiding kreeg hij uit handen van staatssecretaris van Defensie Henk van Hoof.

Generaal Clark bracht een bezoek aan Nederland in het kader van zijn afscheid als opperbevelhebber van de NAVO. Zijn bezoek werd afgesloten met een audiëntie bij Hare Majesteit de Koningin.

Generaal Clark voert sinds juli 1997 het opperbevel over de NAVO strijdkrachten in Europa. In zijn functie als >Supreme Allied Commander Europe= (SACEUR) gaf hij blijk van grote kennis en inzicht inzake politiek-militaire vraagstukken. In zijn periode als opperbevelhebber hebben belangrijke operaties plaatsgevonden, zoals 'Allied Force' in Kosovo. Voorts heeft generaal Clark een bijzonder stimulerende rol vervuld bij de uitwerking van de nieuwe NAVO commandostructuur en het 'Combined Joint Task Force'-concept en gaf hij een belangrijke impuls aan de verdere ontwikkeling van het Europees veiligheids- en defensiebeleid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie