Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Lede (Akzo Nobel) vijfde Topper lezingenserie UT Twente

Datum nieuwsfeit: 27-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Twente


00/23 22 maart 2000

Van Lede (Akzo Nobel) vijfde Topper in Twente

Op 27 maart aanstaande organiseren de studievereniging Stress en de faculteit Technologie & Management de vierde lezing in de serie Toppers in Twente. Dit keer maakt de heer mr. C.J.A. van Lede zijn opwachting, voorzitter van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel. De lezing is vrij toegankelijk voor iedereen.

Akzo Nobel heeft in 1999 een belangrijke stap gezet: de vezelactiviteiten zijn afgestoten en het belang in farmaceutica is aanzienlijk vergroot. "Beide acties waren in overeenstemming met de vastgestelde strategische prioriteiten. Het jaar 2000 staat in het teken van bouwen aan verdere samenhang en het creëren van meerwaarde", zo zei de heer Van Lede tijdens zijn nieuwjaarsrede. In zijn lezing zal hij nader ingaan op deze en andere ontwikkelingen die bij Akzo Nobel hebben plaatsgevonden..

De heer Van Lede begon in 1991 bij Akzo Nobel als lid van de Raad van Bestuur. In 1994 werd hij benoemd tot voorzitter. Voordat hij bij Akzo Nobel begon, werkte hij onder meer bij de Holland Beton Groep, McKinsey en Shell.

De lezingenserie Toppers in Twente is een gezamenlijk initiatief van studievereniging Stress en oud-KLM president directeur Pieter Bouw, hoogleraar aan de faculteit Technologie & Management. De 'toppers' gaan in de lezing in op de ontwikkelingen in hun sector en hoe zij hun bedrijfsstrategie daarop aanpassen. De lezing wordt afgesloten met een discussie tussen studenten, docenten, ondernemers en andere belangstellenden.

Na de lezing van de heer Van Lede is er nog één lezing in de serie Toppers in Twente:

3 april drs. C.G. van Luijk

President-Directeur Getronics

De lezingen vinden plaats in de collegezaal 2 van het Bestuur en Beheer-gebouw (BB-gebouw) op de campus van de Universiteit Twente. Vanaf 17:30 is de ontvangst met koffie en broodjes om de eerste honger te stillen (kosteloos). Aanvang van de lezing is om 18.00 uur, eindtijd 19.45 uur. De toegang is gratis.

Voor aanmelding en meer informatie kunt u terecht op Internet: www.stress.utwente.nl/lezingen of telefonisch bij de studievereniging Stress op nummer (053) 489 3527.


Voor meer informatie: Studievereniging Stress, Frank Leerssen,


tel. (053) 489 3527 / 06 16 26 0984 of e-mail:
(frankl@stress.utwente.nl)

Contactpersoon Communicatie en Transfer:

Wendy de Koning, tel. (053) 489 4363, e-mail:
(w.dekoning@veb.utwente.nl)

© Universiteit Twente 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie