Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Elektronisch betalen met chipkaart parkeerautomaat Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 27-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Zoeken naar kleingeld voor de parkeerautomaat is niet meer nodig

Op maandag 27 maart a.s. om 11.15 uur heeft de burger van Zaanstad geen kwartje meer nodig om te parkeren.
Wethouder N. Kroesen-van Gelderen stelt bij het gebouw `Railpoint' aan het Ebbehout te Zaandam officieel het elektronisch betalen met de chipkaart bij een parkeerautomaat in gebruik.

De komst van de chipkaart biedt alle partijen grote voordelen. Baar- of wisselgeld is niet meer nodig en het dievengilde zal niet tot kraak van de automaten overgaan vanwege de beveiligingssystemen. Maar betalen met muntgeld blijft mogelijk.
De parkeerautomaten met chipkaart staan bij de Burcht, Rozengracht, Behouden Haven, Zeemansstraat, Stationsstraat, Ebbe- en Vurehout. Bij vervanging van de overige apparatuur zal deze nieuwe betalingsmogelijkheid bij alle parkeerautomaten in onze gemeente worden aangebracht.

Hoe werkt nu de automaat ?
Immers de gebruiksvriendelijkheid staat voorop. U plaatst de kaart in het apparaat en drukt op de knop waar u per indruk steeds een bedrag van ƒ 0,25 parkeertijd kan kopen ( bijvoorbeeld vier keer drukken kost één gulden). Uw saldo van de chipkaart is steeds af te lezen. Na de betalingshandeling rolt het parkeerbiljet uit de automaat en legt u het - duidelijk zichtbaar voor de medewerk(st)ers van de afdeling Handhaving - achter de voorruit van uw voertuig.
Zaanstad, 23 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie