Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CBS: forse toename software-onderzoek bij bedrijven

Datum nieuwsfeit: 27-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie EZ

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 054
Datum: 27-03-2000

CBS: FORSE TOENAME SOFTWARE-ONDERZOEK BIJ BEDRIJVEN

CBS: FORSE TOENAME SOFTWARE-ONDERZOEK BIJ BEDRIJVEN

Het aandeel van software in de totale Research & Development (R&D) inspanning van bedrijven in Nederland is fors gestegen. De gemiddelde jaarlijkse groei tussen 1994 en 1998 bedroeg tussen de zeven en negen procent, terwijl de totale R&D-groei jaarlijks zo'n drie procent bedroeg. Dit blijkt uit het onderzoekrapport "R&D en software-onderzoek bij bedrijven in Nederland 1999" van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Het aandeel van software-onderzoek in de totale R&D inspanning is hierdoor gestegen van 20 naar 24 procent. Het aantal bedrijven dat aan software-onderzoek doet is gestegen van 40 procent naar 45 procent van de bedrijven die aan R&D doen. Bovendien is het zo dat bij deze bedrijven een flinke toename van het software-onderzoek zelf is te constateren: van 27 procent in 1994 naar iets minder dan 50 procent in 1998. Het zijn met name de kleinere bedrijven die meer aan software-onderzoek zijn gaan doen. Het CBS-onderzoek is in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken uitgevoerd in het kader van de evaluatie van het Software Actieplan 1996-2000. Het onderzoek is een herhaling van een vergelijkbaar onderzoek in 1995.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie