Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Controles tegen zwerfvuil in Zoetermeerse wijken

Datum nieuwsfeit: 27-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actie 'Koppensnellen', biedt huishoudelijk afval op de juiste wijze aan!

Herhaaldelijk komt het voor dat minicontainers met huishoudelijk afval niet op de juiste wijze worden aangeboden. De container is te vol, zodat de deksel niet meer sluit. En er staan nogal eens dozen en/of plasticzakken naast.
Dit is in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV)!
Naleving spelregels
Reiniging en het team Handhaving zijn gezamenlijk een actie gestart onder de titel 'Koppensnellen' om de naleving van de spelregels rond het aanbieden van huishoudelijk afval onder de aandacht van het publiek te brengen. In wijkgerichte acties zijn inmiddels Rokkeveen Oost, Meerzicht en Rokkeveen West bezocht. Bij een eerste, tussentijdse, evaluatie bleek dat een aanzienlijke hoeveelheid huisvuil helaas op onjuiste wijze werd aangeboden. Naast het niet sluitend aanbieden van de minicontainers bleek ook dat er veel huishoudelijk afval werd aangeboden zoals oud-papier, glas en textiel. Juist deze producten lenen zich bij uitstek voor hergebruik. In alle wijken staan speciale containers om deze producten gescheiden aan te leveren. Maak er gebruik van, het spaart ruimte voor het juiste afval in uw minicontainer!

Seghwaert
Vanaf maandag 27 maart aanstaande zullen er extra controles in Seghwaert worden gehouden. En dan in het bijzonder in het gebied met de straatnamen die eindigen op -vaart, -sloot en -dreef.
Bij onjuiste aanbieding zal de container niet worden geleegd, ook het er eventueel naast liggend afval zal niet worden meegenomen. Het team Handhaving zal in eerste instantie waarschuwingen uitdelen, bij herhaling zal verbaliserend worden opgetreden.

Voorkom een bekeuring, maak er géén rommeltje van, werk mee aan een 'Schoon Zoetermeer'!Gemeente Zoetermeer © March 2000

Last update: 21 March 2000 (16:57)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie