Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 28-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.** update 09.34 uur

*** update 10.08 uur

dinsdag 28 maart 2000

KAMERVERGADERING (via draadomroep*)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 28 maart om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering wordt, indien de geloofsbrieven in orde zijn bevonden, de heer J. Dijsselbloem beëdigd.

Hierna heeft het mondelinge vragenuur plaats. Hierbij komen de volgende vragen aan de orde (onder voorbehoud):***
-van de heer Rabbae (GroenLinks) aan minister Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over het financieren door een bedrijf (Cisco systems) van een onderwijsprogramma aan een openbare school (de Berlage school), in de vorm van leerkrachten en het inhoudelijke lesmateriaal;

-van mevrouw Verburg (CDA) aan staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over fraude met sociale premies bij grensoverschrijdende arbeid
(Nova, 25 maart jl.);

-van de heer WIJN (CDA) aan staatssecretaris Cohen (Justitie) n.a.v. de uitspraken van COA-coördinator mw. Haarsma in Friesland, dat AZC's met minder dan 400 plaatsen niet mogelijk zijn (Omrop Fryslân, 23 maart jl.).

De mondelinge vragen staaan op alfabetische volgorde. Voor de volgorde van behandeling: raadpleeg deze pagina na 12.30 uur.

Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Hierna debatteert de Kamer over het aanpassen van enkele wetten in verband met het afschaffen van de titelbescherming en de beëdiging van makelaars.

Ten slotte debatteert de Kamer over de wijziging van diverse wetten in verband met de strafrechtelijke opvang van verslaafden. Deze maatregel voor het plaatsen van verslaafden in een inrichting is speciaal bedoeld voor verslaafden aan harddrugs die voortdurend en hardnekking crimineel gedrag vertonen. Naast het terugdringen van de ernstige overlast die deze personen veroorzaken heeft dit voorstel tot doel de spiraal van verslaving en strafbare feiten voor de individuele verslaafde te doorbreken met het oog op terugkeer in de maatschappij (alleen de eerste termijn van de zijde van de Kamer).


* Voor informatie over uitzendfrequenties: raadpleeg uw lokale kabelbedrijf.

BEËDIGING

Als opvolger van de heer Bos wordt de heer Jeroen (René Victor Anton) Dijsselbloem beëdidigd tot lid van de Tweede Kamer voor de PvdA-fractie. De heer Dijsselboem is geboren op 29 maart 1966 en woont aan de Botaniestraat 5, 2628 ED Delft.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Verkeer en Waterstaat en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 15.30 tot ca. 17.30 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris de Vries (Verkeer en Waterstaat) en minister Borst (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de derde generatie in mobiele telecommunicatie-systemen en de gezondheidsaspecten bij het gebruik van mobiele telefoons.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN


**Buitenlandse Zaken: 13.30 uur - Van Someren-Downerzaal
Agenda: procedure.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 13.45 uur - Klompézaal
Agenda: procedure.

Tijdelijke commissie Besluitvorming uitzendingen: 15.30 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 uur Van Someren-Downerzaal

Agenda: procedures.

Economische Zaken en Buitenlandse Zaken: 16.30 uur Aletta Jacobszaal

Agenda: procedures.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.30 uur Wttewaal van Stoetwegenzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Buitenlandse Zaken en Economische Zaken: 16.30 tot ca. 17.30 uur Regentenkamer

Agenda: gespek met Cubaanse parlementariers.
AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt om 13.15 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van het KNOV (Koninklijk Nederlands Ondernemers Verbond) waarin aandacht wordt gevraagd voor de arbeidsomstandigheden van verloskundigen (hal Plein 2)

De voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt om 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van belangenverenigingen van geleidehondgebruikers. In de petitie wordt aandacht gevraagd voor de kwaliteit en financiering van geleidehondenvoorzieningen (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat neemt om 13.30 uur het rapport Golven van zwerfvuil, eeuwig probleem? en de jubileumuitgave Coastwatch, 10 jaar verzameld? in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de Stichting Noordzee. Met deze aanbieding wordt aandacht gevraagd voor het zwerfvuil op de Nederlandse stranden (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van de voorzitter van De Bont voor Dieren. In de petitie wordt gepleit voor een fokverbod voor nertsen (hal Plein 2).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie