Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 28-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van dinsdagmiddag 28 maart 2000
17:14 dinsdag 28 maart 2000

Bert Peters 0591 66 20 14 of 06 53 23 80 59

Hoogeveen, verkeersongeval met letsel
Reed vorige week donderdagavond omstreeks 18.30 uur, een groepje vrienden uit Pesse over de Toldijk om naar de dansschool te gaan. Op de Kruising met de Middenveldweg negeerden zij het rode licht voor fietsers en staken de kruising over. Een 15-jarig meisje uit de groep zag een naderende auto niet en werd geschept waardoor zij met fiets en al door de lucht vloog en in de berm terecht kwam. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. De auto, die werd bestuurd door een 29-jarige man uit Hoogeveen, werd technisch onderzocht. Uit remsporen en remproeven met die auto is nu komen vast te staan dat hij op het moment van het ongeval een snelheid van ruim 67 km/uur had. Bij een snelheid van 60 km/uur was hij 6 meter voor de botsingplaats tot stilstand gekomen. Hij krijgt een proces-verbaal voor snelheid en het slachtoffer voor het rijden door rood licht.
Emmer-Compascuum, winkeldiefstal
Werd vanmorgen een 390-jarige man uit Roswinkel op heterdaad betrapt bij diefstal in een winkel aan de Spil. De man nam 2 blikken bier weg en werd door een medewerker aangehouden. Hij bekende al twintig jaar drugsverslaafde te zijn en onlangs vrijwillig uit een afkickcentrum gestapt te zijn. Hij had onvoldoende geld om zijn verslaving te onderhouden en in zijn levensonderhoud te voorzien. Met een dagvaarding kon hij het bureau verlaten.

Emmen, winkeldiefstal
Werd vanmiddag in een supermarkt aan de klokkenslag een 14-jarige jongen betrapt toen hij twee blikjes frisdrank en twee pakjes sigaretten wegnam en zonder te betalen de winkel wilde verlaten. Hij werd door een medewerker aangehouden en bekende de diefstal. Via Halt-procedure afgewerkt en moeder in kennis gesteld.
Assen, Winkeldiefstal
Werd een 15-jarig meisje uit de gemeente Tynaarlo in een warenhuis aan het Koopmansplein aangehouden toen zij op heterdaad betrapt werd bij het wegnemen van een trui. Zij had op aanraden van haar vriendin de labels van de trui verwijderd en in haar tas gestopt. De beveiligingsbeambte doorzag de truc en hield haar aan. Zij zou over twee weken bij het warenhuis gaan werken maar dat hoeft nu dus niet meer. Haar 15-jarige vriendin uit Assen werkte er al maar heeft nu dus ook ontslag.

Emmen, resultaat vaste radarcontrole
Van 10 t/m 17 maart werden op de Ermerweg te Emmen door de vaste radarcontrole 13.240 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Het aantal overtredingen was 158.

Van 3 t/m 17 maart werden op Kanaal A in Emmer-Compascuum via de vaste radarcontrole 15.308 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Het aantal overtredingen was daar 295.

In Roswinkel werd aan de Roswinkelerstraat via de vaste radarcontrolepost in de periode van 3 t/m 17 maart 6.125 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daar werden 151 overtredingen genoteerd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie