Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over treinverbinding Maastricht-Luik

Datum nieuwsfeit: 28-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragenformulier 28 maart 2000


2990009020

Vragen van de leden Eurlings en Reitsma (beiden CDA) aan de minister van Verkeer en Waterstaat over de treinverbinding tussen Maastricht-Luik. (Ingezonden 28 maart 2000)


1

Bent u er van op de hoogte dat de Belgische spoorwegen hebben besloten om de sneltreindienst op te heffen die de aansluiting verzorgt tussen Maastricht en de TGV-treinen in Luik?


2

Wat is uw vervoerskundige mening over deze ontwikkeling?


3

Hoe groot acht u het belang van een volwaardige aansluiting van het Nederlandse intercitynet op het internationale hogesnelheidsnet vanuit de regio Zuid?


4

Deelt u de mening dat in de huidige systematiek dit soort grensoverschrijdend vervoer tussen wal en schip valt vanwege onduidelijke verantwoordelijkheid?


5

Kunt u in overleg met uw buitenlandse collega's afspraken maken over de wenselijkheid en noodzakelijkheid van het in stand houden van bepaalde grensoverschrijdende treinverbindingen en hier dan ook de verantwoordelijkheid voor dragen, conform contractafspraken voor onrendabele lijnen binnen Nederland?


6

Ziet u mogelijkheden om de bestaande sneltreinverbinding te doen voortbestaan?

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie