Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda plaatst snelheidsremmers in wijk Heuvel

Datum nieuwsfeit: 28-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


GEMEENTE PLAATST SNELHEIDSREMMERS IN HEUVEL

In een gedeelte van de wijk Heuvel worden verkeersdrempels aangelegd. Het gaat om de Oranjeboomstraat en omliggende straten als de Bontekoestraat en Maarten de Vriesstraat. Het gebied wordt dan tevens omgedoopt tot 30-km zone. Het college van burgemeester en wethouders stelt dit voor aan de gemeenteraad. De raad neemt op 27 april een beslissing.

Het plan voor de aanleg van een 30-km zone in het gebied van de Oranjeboomstraat is in samenspraak met de bewonersorganisatie opgesteld en besproken met bewoners. In de Lemairestraat, de Maarten de Vriesstraat, de Bontekoestraat en Oranjeboomstraat worden drempels aangelegd. In de Oranjeboomstraat en de Lemairestraat worden op verzoek van de bewoners de parkeerplaatsen aangepast. De parkeerplaatsen in de Lemairestraat liggen nu aan beide zijden van de straat en worden allemaal naar de zuidzijde van de straat verplaatst. Het trottoir aan de noordzijde wordt daardoor breder en beter toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de Oranjeboomstraat vormen de parkeerplaatsen nu een onderdeel van de rijbaan. Na de aanpassing zijn ze een onderdeel van het trottoir.

Dit voorstel voor de Oranjeboomstraat is een onderdeel van het Plan van Aanpak voor de wijk Heuvel. Dit plan is in 1992 door de gemeenteraad vastgesteld. De gemeente, de Overleggroep Heuvel en bewoners hebben knelpunten in de wijk benoemd en prioriteiten aangegeven. De knelpunten worden gefaseerd aangepakt. Inmiddels is een reconstructie van de Roggeveenstraat uitgevoerd en is er een grote speelplek gemaakt in de Heemskerkstraat. Nu is de Oranjeboomstraat aan de beurt omdat er veel gevaarlijke situaties ontstaan op deze lange doorgaande weg met daaraan een basisschool. Op korte termijn wordt de speelplek aan het Thorbeckeplein aangelegd. Daarna worden de van der Duyn van Maasdamstraat en de Columbusstraat aangepakt.

Als de raad instemt met het voorstel start in mei de uitvoering van twee drempels en een zebrapad tussen de Langendijk en de Dr. Struyckenstraat. In september worden de overige drempels aangelegd. Als alles volgens planning loopt is het project medio december 2000 gereed. Omwonenden worden via Breda Berichten geïnformeerd.

Breda, 28 maart 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie