Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe gemeentelijke monumenten Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 28-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Nieuwe gemeentelijke monumenten

(28-3) Het College van B. en W. wil acht panden op de gemeentelijke monumentenlijst plaatsen. Het gaat om de volgende gebouwen, allen uit de wederopbouwperiode (1940-1965), de voormalige bioscopen Thalia (Kruiskade) en Scala (Westblaak), de Steigerkerk (Het Hang), zeemanshuis Stella Maris (Willemskade), het Bouwcentrum (Weena), het Stadstimmerhuis (Haagseveer), het gebouw De Heuvel (Grotekerkplein) en het scholencomplex Technikon (Benthemstraat).

De eigenaren worden schriftelijk van het collegebesluit op de hoogte gesteld en hebben zes maanden de tijd om te reageren. Daarna neemt het College een definitief besluit. Gedurende de aanwijzingsprocedure genieten de acht panden 'voorbescherming'. Dit betekent dat voor wijzigingen een monumentenvergunning verplicht is.

De aanwijzing maakt deel uit van het selectie-project wederopbouw, een inventarisatie van bijzondere en markante gebouwen uit de weder-opbouwperiode van Rotterdam. Eind vorig jaar wees de gemeente 29 panden uit deze periode als gemeentelijk monument aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie