Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cisco introduceert nieuwe producten voor IP-telefonie

Datum nieuwsfeit: 28-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Cisco introduceert schaalbare oplossingen voor IP-telefonie met een hoge beschikbaarheid

Cisco AVVID schaalt van kleine netwerken tot grootschalige bedrijfsomgevingen met tien nieuwe producten voor IP-telefonie

Amsterdam, 28 maart 2000 - Cisco Systems annonceert tien nieuwe producten in de Cisco AVVID (Architecture for Voice, Video and Integrated Data)-familie. Deze producten vormen een uitbreiding van Cisco's aanbod op het gebied van Enterprise IP-telefonie die de productiviteit binnen een organisatie verhoogt. Ze bieden een hogere schaalbaarheid, beschikbaarheid en intelligentie voor een geconvergeerde infrastructuur. Cisco introduceert enterprise-klasse oplossingen voor IP Call Processing, een nieuwe generatie IP-telefoons, geïntegreerde telefoniefuncties voor de Catalyst 6000-reeks van switches en additionele platforms voor gateway-functionaliteit. Tot de nieuwe oplossingen behoren Cisco CallManager
3.0-software, twee Cisco IP-telefoons (7960 en 7910) en een nieuwe Cisco Media Convergence Server (MCS 7835). Nieuw voor de Catalyst 6000-familie zijn geïntegreerde gateway-interfacekaarten (een analoge en twee digitale) en een 48-poorts 10/100 Ethernet-switchmodule met geïntegreerde QoS (Quality of Service) en een migratiepad naar stroomvoorziening via het netwerk. Voor bestaande installaties introduceert Cisco een Inline Power-patchpaneel en een standalone, modulaire trunk/station gateway.

Intelligente communicatieapparatuur voor Internet
De Cisco IP Phone 7960 is een intelligent, display-gebaseerd IP-communicatieapparaat. De telefoon beschikt over zes programmeerbare lijn/functieknoppen en vier interactieve 'soft keys' die een gebruiker door de verschillende functies leiden via een gemakkelijke grafische interface. Daarnaast biedt de 7960 intelligente netwerkdiensten voor een optimale geluidskwaliteit, via een geïntegreerde 10/100 Ethernet-switch-poort aan de achterkant. Via deze poort is er slechts één aansluitkabel naar de desktop nodig, met Fast Ethernet-connectiviteit voor PC's die aan de IP Phone worden aangesloten. Op deze wijze combineert Cisco spraak- en datadiensten in één gemakkelijk te gebruiken apparaat.
In tegenstelling tot gesloten, oudere systemen, kunnen deze intelligente IP-telefoons de ontwikkelingen bijhouden via eenvoudige software-updates. Hiermee wordt de compatibiliteit verzekerd met een brede reeks van geconvergeerde applicaties, zoals geïntegreerde communicatie en directory services, gemakkelijke onderlinge samenwerking, context-gevoelige online hulp en snelle toegang tot nieuwe diensten.
Cisco introduceert tevens de Cisco IP Phone 7910. Dit eenvoudige apparaat beschikt over eigenschappen en functies die vergelijkbaar zijn met die van high-end digitale telefoons, tegen een concurrerende prijs.
Schaalbare oplossingen
Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van Cisco AVVID is de gedistribueerde aard van het systeem. Met behulp van IP-technologie distribueert Cisco AVVID de telefoonverwerkingsfunctionaliteit over het gehele netwerk, om twee belangrijke redenen: horizontale schaalbaarheid en een hoge beschikbaarheid. De IP-telefoniefuncties van Cisco worden verzorgd door Cisco CallManager-software en draaien momenteel op Cisco Media Convergence Servers.
Cisco annonceert een nieuwe Media Convergence Server, de Cisco MCS 7835. Dit betreft een high-end oplossing die gericht is op grote organisaties die op zoek zijn naar een hoge beschikbaarheid, redundantie en een hoog prestatieniveau voor het verwerken van grote aantallen telefoongesprekken. Om grote organisaties verder te ondersteunen, annonceert Cisco ook een 24-poorts, analoge gateway met een hoge dichtheid voor traditionele telefoon- en faxtoepassingen, een 8-poorts T1-gateway en een 8-poorts E1-gateway. Al deze gateways kunnen gebruikt worden in de Catalyst 6000-familie van switches.
Cisco introduceert tevens Cisco CallManager 3.0. Deze nieuwe versie maakt gebruik van Windows 2000-technologie en beschikt over een aantal belangrijke eigenschappen en functies voor verhoogde schaalbaarheid, beschikbaarheid en intelligentie. Hiertoe behoort onder andere de mogelijkheid om meerdere Cisco CallManager-servers samen te voegen tot een cluster, waarbij ze beheerd worden als één systeem. Clustering combineert de kracht van meerdere, gedistribueerde Cisco CallManagers en zorgt voor een verhoogde schaalbaarheid en beschikbaarheid van de servers voor telefoons, gateways en applicaties. De nieuwe Cisco CallManager 3.0 ondersteunt momenteel 10.000 telefoons in een cluster dat is samengesteld uit vijf Media Convergence Servers. Binnen een enterprise-netwerk kunnen maximaal tien van dergelijke clusters worden ingezet, hetgeen betekent dat er op een multi-site systeem maximaal 100.000 gebruikers ondersteund kunnen worden. De mogelijkheid om meerdere servers voor telefoonverkeer te clusteren binnen een grootschalig netwerk is een belangrijke innovatie, die de voordelen van Cisco's gedistribueerde technologie benadrukt. Dankzij deze intelligente technologie kan een systeem schalen van een kleine netwerkomgeving tot een grootschalige Fortune 100 enterprise.

Hoge beschikbaarheid
De clustertechnologie van Cisco zorgt tevens voor een verhoging van de beschikbaarheid van een systeem. Gedistribueerde verwerking en bedrijfszekere IP-protocollen kunnen zich op dynamische wijze aanpassen aan veranderende omstandigheden op het netwerk, zodat gebruikers altijd toegang hebben tot de diensten die zij nodig hebben. Dit is mogelijk door het implementeren van meerdere CallManagers via een geconvergeerde infrastructuur, waarmee iedere 'single point of failure' binnen een systeem wordt verwijderd.
Om de beschikbaarheid te garanderen, moeten klanten er tevens voor zorgen dat hun oplossingen voor IP-telefonie altijd beschikken over stroom. Cisco biedt een reeks van oplossingen om zowel het netwerk als de IP-telefoons van stroom te voorzien.
De eerste optie betreft een 48-poorts 10/100-lijnkaart voor de Catalyst 6000-familie die kan worden voorzien van een Inline Power-module. Deze krachtige lijnkaart kan in ieder Catalyst 6000-chassis worden ingebouwd en voorziet IP-telefoons via de Category 5 Ethernetbekabeling van de benodigde 48 Volt stroom.
De tweede mogelijkheid bestaat uit het Inline Power-patchpaneel. Met dit apparaat kunnen klanten met bestaande Catalyst-oplossingen met QoS-functionaliteit Inline Power implementeren zonder dat het complete apparaat vervangen hoeft te worden. Dit betekent dat klanten die reeds intelligente 10/100 switching-oplossingen hebben geïmplementeerd op basis van platforms zoals de Catalyst 5500 met geavanceerde QoS-mogelijkheden, nu het Inline Power-patchpaneel kunnen gebruiken om hun IP-telefoons via het netwerk van stroom te voorzien.
Voordat de stroomvoorziening naar een poort wordt ingeschakeld, maakt het intelligente netwerk gebruik van de Cisco's phone discovery-functie. Via phone discovery detecteert de Catalyst 6000-switch automatisch de aangesloten IP-telefoons en sluit de stroomvoorziening aan. Het systeem is intelligent genoeg om onderscheid te maken tussen een IP-telefoon en een netwerk-interfacekaart, en zal geen stroom leveren aan apparaten die hiervoor niet ontworpen zijn. Dit betekent dat netwerkbeheerders het systeem centraal kunnen beheren, zonder dat zij handmatig iedere poort hoeven te configureren voor stroomverzorging.
Door Catalyst-apparatuur te installeren met noodstroomvoorzieningen (UPS) en beveiligde draadkasten, kunnen netwerkbeheerders er voor zorgen dat bij stroomuitval de netwerk-telefoonverbindingen blijven functioneren.
Complete end-to-end oplossingen en ondersteuning
Met inmiddels meer dan 50 producten in de Cisco AVVID-productfamilie, hebben klanten een ruime keuze aan opties om hun geconvergeerde infrastructuur te bouwen. De oplossingen lopen uiteen van de intelligente Catalyst 6000/6500-familie van switches en Cisco Voice Manager Software, tot de veelzijdige Cisco 7200 VXR-router met nieuwe, voor spraak geschikte poortadapters en geïntegreerde gatways.
Om de investeringen van klanten te beschermen, annonceert Cisco tevens de Cisco VG200. Deze modulaire gateway ondersteunt dezelfde interfaces als de voor spraak geschikte Cisco 2600 en 3600 routers en gateways. Zowel de Cisco VG200 als de Cisco 7200 VXR digitale poortadapters stellen klanten in staat om Cisco IP-telefonieoplossingen zoals IP-telefoons aan te sluiten op een publieke of bedrijfstelefooncentrale.
Aangezien steeds meer klanten geconvergeerde oplossingen implementeren, gaat Cisco door met het delen van kennis en expertise via een reeks pro-actieve service- en supportmogelijkheden, specifiek gericht op de markt voor IP-telefonie. Met Cisco AVVID service- en supportoplossingen is het mogelijk om snel IP-telefonieoplossingen te implementeren en een hoge beschikbaarheid te garanderen.
Dit programma omvat onder andere netwerkplanning, consultancy bij het ontwerp, netwerkimplementatie, operationele ondersteuning, netwerkoptimalisatie en oplossingen voor de interactieve overdracht van kennis. Cisco biedt tevens via haar IP Telephony Specialization Programma partners, resellers en VARs de mogelijkheid om deze snel groeiende markt te betreden.

Prijzen en beschikbaarheid
De beschikbaarheid voor alle producten in dit bericht staat gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar. Cisco IP Phone 7960 ($495 plus licentie), Cisco IP Phone 7910 ($145 plus licentie), Cisco CallManager 3.0 (softwareupgrade is kosteloos voor SMARTNET-klanten. Bij nieuwe klanten wordt CallManager 3.0 standaard meegeleverd bij ieder MCS-platform), Cisco MCS 7835 ($14.995), Catalyst Power-patchpaneel ($4.995), Inline Power-upgrademodule voor Catalyst 6000 ($3.995), VG200 (vanaf $2.495), 24-poorts analoge gateway ($9.995) en de T1 of E1 digitale gateways ($19.995).
De Catalyst 6000 48-poorts 10/100-kaart voor de Catalyst 6000-familie met open slot voor Inline Power-module is reeds leverbaar ($12.995). Meer informatie over de enterprise data-, spraak- en video-oplossingen van Cisco is te vinden op de nieuwe Cisco AVVID-website: www.cisco.com/go/CiscoAVVID.
Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 28.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 1999 een totale omzet van 12,15 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op www.cisco.com of www.cisco.nl

###

Perscontact:
Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
Telefoon: 020 342 34 12
E-mail: (kgeelen@cisco.com)

PR bureau:
Robert de Moll
MCS BV
Telefoon: 023 562 82 08
E-mail: (robertdm@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Wereldberoertedag vraagt wereldwijd om meer gelijkheid in behandeling
Feit: een beroerte is te behandelen HYDERABAD, India-(BUSINESS WIRE)- Iedere twee seconden krijgt iemand in de wereld een beroerte. Wereldwijd...

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...