Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Boxtel bezoekt digitale trapveldjes in Londen

Datum nieuwsfeit: 28-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Minister Van Boxtel bezoekt digitale trapveldjes in Londen Een persbericht bij het onderwerp Grotestedenbeleid
28 maart 2000
Minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid vertrekt vanmiddag voor een werkbezoek aan Londen. Hij zal daar een aantal informatie- en communicatietechnologie (ICT) -projecten bezoeken die vergelijkbaar zijn met de digitale trapveldjes die de minister in de achterstandwijken in Nederland wil ontwikkelen. Bij een digitaal trapveldje kan gedacht worden aan een computerklasje in een wijkcentrum waar mensen les krijgen in het gebruik van computers of het surfen op Internet. Deze digitale trapveldjes zijn bedoeld om mensen die thuis of op het werk niet met ICT in aanmerking komen, op een eenvoudige wijze kennis te laten maken met ICT. Zodoende moet iedereen kunnen profiteren van de kansen die ICT biedt en kan een "digitale kloof" voorkomen worden. De minister zal in Londen vergezeld worden door vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven die overwegen om te participeren in digitale trapveldjes.
Het programma van de minister ziet er als volgt uit: dinsdag 28 maart


* 17.30 uur: vertrek vanaf Rotterdam Airport naar Londen
woensdag 29 maart

* 11.00 - 12.30 uur:
Bezoek van een aantal ICT-projecten in Lewisham. In dit stadsdeel wonen een miljoen mensen waarvan 25% van een etnische minderheid. In deze wijk wordt ICT ingezet om een dreigende tweedeling te voorkomen.

* 14.00 - 15.30 uur:
Bezoek aan Newham, waar ICT-initiatieven zijn genomen gericht op achterstandsjongeren.

* 16.00 - 17.30 uur:
Presentatie door een gemeentelijke vertegenwoordiger uit Liverpool die uitleg geeft over een Community Information Programme in de achterstandswijk Knowsley. Dit wordt gevolgd door een presentatie van de directeur Education and Training Technology Division van het ministerie van Education and Employment. Zij zal een toelichting geven op de plannen voor de oprichting van 700 computer learning centres.
* 20.00 uur: vertrek naar Nederland.

Relevante links:
Het thema Goede elektronische toegankelijkheid

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie