Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek Koningin aan onderwijsinstellingen te Den Haag

Datum nieuwsfeit: 28-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


28/03/00 Werkbezoek van de Koningin en staatssecretaris Adelmund aan onderwijsinstellingen te Den Haag

Hare Majesteit de Koningin heeft 28 maart 2000 samen met de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, mevrouw drs. K.Y.I.J. Adelmund, een werkbezoek gebracht aan het Johan de Witt College en de afdeling horeca opleidingen van het College voor Horeca en Toerisme, een onderdeel van het Regionaal Opleidingencentrum (ROC) te Den Haag.

Het Johan de Witt College is een scholengemeenschap met veel allochtone leerlingen. Thema's, die tijdens het bezoek aan de afdeling MAVO / VMBO aan de orde kwamen, waren: het multicultureel onderwijs op een multiculturele school en de doorstroming van dit type onderwijs naar het ROC, dat uiteenlopende beroepsopleidingen biedt op MBO-niveau.

Op het Johan de Witt College is met docenten onder andere gesproken over onderwerpen als additionele leertijd, integratieactiviteiten en kunstzinnige en culturele vorming. Na afloop heeft de Koningin het lokaal voor gezondheidskunde en het lokaal voor elektrotechniek bezocht.

Bij het bezoek aan het College voor Horeca en Toerisme is gesproken over de toelating van jongeren bij het ROC, het 'maatwerk' bij opleidingen en de aansluiting op de regionale arbeidsmarkt. Na een rondleiding heeft de Koningin met leerlingen van gedachten gewisseld over de vraag waarom zij voor een bepaalde horeca opleiding hebben gekozen en of hun vooropleiding aansluit op hetgeen zij nu doen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie