Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Info-avond: Business-to-business Internetforum

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Jonge Kamer Mechelen organiseert info-avond over business-to-business Internetforum
Auteur: Bart Verlinden

Jonge Kamer Mechelen organiseert info-avond over business-to-business Internetforum

Extra Muros is een forum waarin bedrijven hun zakelijk netwerk verder kunnen ontwikkelen om een wederzijds voordeel te realiseren. Het bijzondere aan dit forum is dat het gebaseerd is op Internet.

Op 29 maart wordt een tweede informatie-avond over Extra Muros ingericht waarop KMO-bedrijfsleiders worden uitgenodigd. De commissie Extra Muros van de Jonge Kamer gaat hiermee concreet verder op de ingeslagen weg. Eerder werden reeds de volgende activiteiten georganiseerd : een algemene informatie-avond rond Internet, een debat met Internet-specialisten en de aankondiging van het Extra Muros project eind vorig jaar.

Bekendheid, waardering en vertrouwen. Daar moet men als ondernemer mee beginnen, groeien en bloeien. Elke ondernemer ondervindt dat hoe meer mensen hij zelf kent, waardeert en kan vertrouwen, des te meer men hem gaat kennen, waarderen en vertrouwen. Hier is het zakelijk netwerk op gebaseerd. Met Extra Muros schakelt de ondernemer ook het Internet hiervoor in.

Extra Muros is een platform van en voor bedrijven. Jonge Kamer Mechelen biedt het Extra-Murosforum aan als springplank naar een nieuwe manier van zakendoen. Het doel is te komen tot een ontmoetingsplaats die een eigen leven gaat leiden. Extra Muros wil zo kansen geven aan bedrijven om Internet-ervaring op te doen in een commerciële context, om te leren netwerken op basis van nieuwe technologieën als aanvulling op traditionele manieren van samenwerken.

Wat betekent Extra Muros concreet voor deelnemende bedrijven ?


- Introductie-avonden en forum rond zakelijk gebruik van Internet,

- toegang tot de Extra Muros-website : opname van bedrijfsfiches in het zoeksysteem, vraag & aanbod, inhoud van de voorbije nieuwsbrieven,...


- regelmatig krijgen de deelnemers in hun e-mail de Extra-Murosnieuwsbrief waarin ze de gelegenheid krijgen zich uitgebreid voor te stellen.

Verdere inhoud : bedrijf in de kijker, thema-rapport, offerte-aanvraag, bedrijfsrelevante informatie van de overheid, economische nieuwsflash, praktische tips,...

Net zo min als men vandaag goed zaken kan doen zonder telefoon, fax of PC, zal men binnenkort niet meer buiten Internet kunnen. In de US wordt de bekwaamheid van een ondernemer beoordeeld door hoe zij of hij zich op Internet manifesteert. Wie geen interessante website heeft of niet bereikbaar is via e-mail wordt niet meer als een ernstig zakenman beschouwd. Zeer binnenkort zal het hier ook zo zijn.

Bedrijven kunnen en mogen nog afwachten. Maar dan komt de dag waar ze achter de feiten aan moeten hollen. Slimme ondernemers kunnen al voorzichtig maar gericht beginnen. Met Extra Muros krijgen ze nu de gelegenheid om de echte mogelijkheden van Internet al doende onder de knie te krijgen in een voor hen herkenbare en nuttige context.

Voor verdere inlichtingen :

Bezoek onze vernieuwde website op het.netwerkt.net of mail naar (info@netwerkt.net) voor meer informatie over Extra Muros (faxen naar 015/330234). Op de website kan men zich inschrijven:


· voor info-avond 29/3/2000


· voor de gratis nieuwsbrief

Extra Muros verwacht u op 29 maart! (Aantal inschrijvingen is beperkt)

Agenda :


· Korte voorstelling van het Extra-Murosproject

· Demonstratie van de het.netwerkt.net-website

· Educatief: schrijven voor het web


· Praktijk: uw webpagina op de Extra-Muros-website
De inschrijvingsprijs bedraagt 350 BEF. Betalende Extra Muros leden nemen gratis deel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie