Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Elly Plooij (VVD) voorzitter European Internet Foundation

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Elly Plooij (VVD) voorzitter European Internet Foundation

Persbericht

Brussel, 29 maart 2000 - VVD-europarlementariër Elly Plooij-van Gorsel is op 28 maart benoemd tot voorzitter van de European Internet Foundation. Deze internet denk-tank voor politici werd onlangs opgericht door ruim 50 leden van het Europees Parlement uit verschillende politieke fracties. Centraal staat de bevordering van de discussie over beleid gerelateerd aan het internet.

Europese politici vervullen een leidende rol bij het scheppen van voorwaarden voor een optimale ontwikkeling van een digitaal Europa. Dat betekent optimale condities voor toegang voor iedereen tot het Internet en zorgen dat Europese burgers vertrouwt raken met nieuwe technologieën. Scholing is een cruciale factor.

Politici zelf dienen actieve gebruikers te zijn van netwerktechnologie. Het Europees Parlement vervult daarbij al jaren een voortrekkersrol, aldus Plooij. Zij is verheugd dat ook de regeringsleiders vorige week in Lissabon de informatiemaatschappij en de nieuwe kenniseconomie hebben omarmd als basis van economische groei en dus voor nieuwe werkgelegenheid.

Zij waarschuwt ICT niet te gebruiken als oplossing voor alle kwalen. Om het innovatief vermogen van de Europese Unie te versterken en de achterstand op de Verenigde Staten weg te werken, blijft de noodzaak bestaan de economische structuur te verbeteren. Belemmeringen moeten weggenomen worden opdat de interne markt beter kan functioneren. De uitdaging voor de economie in de komende jaren is de verdere ontwikkeling van e-commerce. Een grotere mate van overeenstemming is nodig voor de drie betrokken partners: bedrijven, consument en politiek. Daarin wil de European Internet Foundation bij monde van haar voorzitter een sleutelrol vervullen.

Om een breed publiek te bereiken, is er de EIF internetsite: www.eifonline.org/

Meer informatie

Voor nadere informatie: Ed Slinger, tel. 06-539 81 381

De website van Elly Plooij is te vinden op
home.wxs.nl/~plooij/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie