Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkoop chocolade-activiteiten CSM in Engeland definitief

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CSM bereikt definitieve overeenstemming over verkoop van chocolade-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk

De directie van CSM nv, voeding en ingrediënten, maakt bekend met een groep particuliere ondernemers thans definitieve overeenstemming te hebben bereikt over de verkoop van de chocolade-activiteiten van haar in Bristol (Verenigd Koninkrijk) gevestigde dochteronderneming Leaf UK. De transactie is effectief per 29 maart 2000. In totaal zijn circa 160 medewerkers bij de transactie betrokken.

De chocolade-activiteiten van Leaf UK omvatten de merken Elizabeth Shaw en Famous Names. De omzet van genoemde merken bedroeg in 1999 circa EUR 18 miljoen. Leaf UK is, naast de chocolade-activiteiten, tevens actief in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van suikerwerk (met onder andere het merk Chewits). Deze suikerwerkactiviteiten van Leaf UK, met een omzet op jaarbasis van circa EUR 30 miljoen, worden niet meeverkocht.

Leaf UK werd in juli 1999 door CSM overgenomen van het Finse Huhtamäki als onderdeel van de Leaf Groep. De strategie van de CSM suikerwerkdivisie is gericht op het verwerven van een leidende positie op de Europese suikerwerkmarkt. Daarbij richt de divisie zich vooral op sterke lokale en internationale A-merken. De chocolade-activiteiten van Leaf UK passen minder goed in deze strategie.

Diemen, 29 maart 2000

CSM nv

Voor informatie: 020-5906325
Els van Tienen

Telefoon: 020 5906 326
Fax: 020 - 695 1942
e-mail: (els.vantienen@csmnv.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie