Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van woensdagmiddag 29 maart 2000
17:36 woensdag 29 maart 2000

Bert Peters 0591 66 20 14 of 06 53 23 80 59

Hoogeveen, zinloos geweld
In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.15 uur zomertijd werd bij de Mauritshof een 19-jarige jongen in elkaar geslagen en getrapt. Als gevolg daarvan werd hij per ambulance overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld. (ondermeer werd een gescheurde wenkbrauw werd gehecht). Ook liep hij een hersenschudding op en kwamen zijn kleren onder het bloed te zitten. Inmiddels is de jongen thuis om te herstellen. Hoewel de politie snel ter plaatse was kon toen geen verdachte worden aangehouden. Inmiddels is een 16-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden, maar hij zegt niets met de mishandeling te maken te hebben. Op het moment van de mishandeling waren er veel omstanders maar het is de politie nog niet gelukt goede getuigenverklaringen te krijgen. De politie Hoogeveen wil graag in contact komen met getuigen van deze laffe mishandeling.

Ekehaar, ongeval met letsel
Reed vanmorgen even na 07.00 uur een 26-jarige man uit Assen met een bestelauto over de Hemmenweg in de richting van Ekehaar. Na een bocht kwam hij met de rechterwielen in de berm en botste tegen een boom. Hierna draaide het voertuig nog een hele slag en kwam tegen de volgende twee bomen tot stilstand. De bestuurder werd met borstletsel en een hersenschudding nar het WZA overgebracht.
Hoogeveen, ongeval met letsel
Vanmorgen omstreeks 11.30 uur reed een 14-jarig meisje met een aantal klasgenoten over de Blankenslaan. Daar kwam hen een groep joelende jongens tegemoet die zij nakeek. Hierdoor zag zij niet dat zij een geparkeerde auto naderde waarna zij er tegenaan botste. Zij viel daarbij met haar mond op de dakrand van de auto en liep daarbij letsel aan het gezicht op. Zij werd per ambulance overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

Hoogeveen, vrouw op de koffie
Werd vanmorgen een 49-jarige vrouw uit Hoogeveen betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan het Kaaplaantje. Zij nam een pak koffie en een tijdschrift mee zonder te betalen. Andere boodschappen rekende zij wel af. Na overleg met justitie accepteerde zij een transactievoorstel van f 300,-.

Assen, aanranding
Werd vanmorgen omstreeks 06.50 uur een 17-jarig meisje uit Assen van haar fiets getrokken aan de Oranjebond, ter hoogte van de kinderboerderij. Zij werd van achteren aan haar jas getrokken waarna zij op de grond viel. Tegelijkertijd ging de man boven op haar zitten. Het meisje begon hierop te gillen en te trappen waarna de man opstond en wegliep. Het meisje pakte hierop de fiets en reed terug naar huis. Volgens haar was het een blanke man van ongeveer 45 jaar met een zogenaamd geitensikje en een klein lichtgrijs snorretje. Hij droeg een bril met grote ronde glazen. Verder droeg hij een spijkerbroek en een bruine jas.

Assen, diefstal uit auto
Deed vanmorgen een 45-jarige man uit Pesse aangifte van diefstal uit zijn auto toen die zondagavond geparkeerd stond aan de Vaart Zuidzijde voor de Kolk. De portierruit werd ingeslagen waarna de radardetector werd weggenomen. Schade ruim f 1.000,-.

Bovensmilde, diefstal werkvoorzieningschap
Deed vanmorgen een 53-jarige man uit Hoogeveen namens het werkvoorzieningschap uit Hoogeveen aangifte van inbraak in een gebouwtje bij de Basisschool de Meenthe. Dit gebouwtje is in gebruik bij het werkvoorzieningschap. Via een raampje werd toegang verkregen waarna een oranje/rode kettingzaag werd weggenomen alsmede twee rode bosmaaiers. Schadebedrag onbekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie