Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Keurmerk-SelectPlant kasrozen

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bloemen Bureau Holland


Keurmerk-SelectPlant® kasrozen

Sinds enige jaren bestaat voor aangeslotenen de mogelijkheid om teeltmateriaal Roos door Naktuinbouw (NAKB) te laten certificeren. Van deze mogelijkheid wordt in de zaailingonderstammenteelt, met name Rosa canina 'Inermis', vrij veel gebruik gemaakt. In de kasrozenteelt is het gebruik van gecertificeerd materiaal echter achtergebleven, hoewel ook hier veelvuldig de wens doorklinkt om kwaliteit en gezondheid te verbeteren.

Vorig jaar is het initiatief genomen, in een gezamenlijke aanpak van Naktuinbouw, VGB-productgroep Roos, LTO-Groeiservice en DLV, om de kwaliteit van teeltmateriaal te verbeteren. Aanleiding vormt het signaal van vermeerderaars en telers dat zich, ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie