Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Supporters kritiseren afgelasting FC Den Bosch - Ajax

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax

Persbericht BOVS inzake afgelasting duel FC Den Bosch - Ajax Amsterdam, woensdag 29 maart 2000

De Belangenorganisatie van Supportersverenigingen (BOVS) nam met gemengde gevoelens kennis van de beslissing van burgemeester Rombouts van Den Bosch om het duel van de plaatselijke FC en Ajax af te gelasten. De burgemeester deed dit vanwege een voorgenomen demonstratie door een deel van de Ajax-supporters.

Afgelopen vrijdag was de BOVS vertegenwoordigd bij een overleg met de lokale driehoek van Den Bosch, waar getracht werd een compromis te bereiken zodat de wedstrijd doorgang kon vinden. Naar het oordeel van de BOVS werd daarbij door burgmeester Rombouts een redelijk voorstel gedaan met gratis shuttlevervoer binnen de stad en het vooruitzicht dat voor de komende wedstrijden tussen beide teams helemaal geen combi meer nodig zou zijn.

De BOVS heeft de vertegenwoordigers van de Onafhankelijke Fanclub Ajax (OFA) en De Ajax Ster (DAS) dan ook klem verzocht in te gaan op dit aanbod en af te zien van de geplande acties. Overwegingen daarbij voor de BOVS waren dat het diverse overleg met betrekking tot de combi-problematiek zeer voorspoedig verloopt. Wel erkent de BOVS dat met name de supporters van Ajax hiervan nog maar weinig voordeel hebben ondervonden en kan ze begrip opbrengen voor de grieven van de Amsterdamse aanhang.

De BOVS staat echter op het standpunt dat nu instemmen met het door burgemeester Rombouts gedane voorstel en met een mogelijke versoepeling rondom de wedstrijd tegen Vitesse (30 april), voor het komende seizoen voor de aanhang van Ajax zijn vruchten zal afwerpen. In dit standpunt wordt de koepelorganisatie gesteund door haar lidorganisatie, de SV Ajax, die eerder al liet weten te kunnen instemmen met de voorstellen vanuit Den Bosch.

De BOVS spreekt dan ook de de hoop uit dat nu de wedstrijd wederom is afgelast alsnog gewerkt kan worden aan een organisatie, waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden. Om dat mogelijk te maken roept zij de actievoerders op zich neer te leggen bij het demonstratiegverbod en toch niet naar Den Bosch af te reizen. Te vrezen valt dat zulks namelijk niet alleen het risico van wanordelijkheden met zich meebrengt, maar een verder verharding van de standpunten tot het gevolg heeft die elke mogelijke oplossing lastig maakt.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie