Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enquêteurs gemeente Ede halen vragenlijsten op bij jongeren

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Enquêteurs halen vragenlijsten op bij jongeren

Enquêteurs van de gemeente Ede zijn begonnen met het ophalen van de vragenlijsten die verspreid zijn onder 3.000 jongeren. Dit onderzoek, dat de naam Jeugdmonitor heeft, moet inzicht geven in de wensen en problemen van de Edese jeugd van 12 tot 25 jaar.

De gemeente wil antwoord op vragen als Wat doen jongeren, Wat houdt jongeren bezig?, Wat zijn hun wensen?, Wat missen ze in Ede en Wat voor problemen hebben ze.
Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide vragenlijst over vrije tijdsbesteding, vrienden, woonsituatie, voorzieningen in de wijk, behoefte aan een jongerencentrum, school, bijbaantjes, werk, geld, gezondheid en leefstijl, veiligheid en criminaliteit, zorg en hulpverlening en de thuissituatie.

Vragenlijst invullen
Met de resultaten van het onderzoek wil de gemeente ervoor zorgen dat er voldoende activiteiten en voorzieningen in de gemeente Ede zijn die jongeren interessant vinden. Ook wil de gemeente tijdig signaleren of jongeren in Ede problemen hebben, waar op kan worden ingespeeld. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren de vragenlijst invullen.
Het grootste deel van de jongeren heeft inmiddels een enquêteur op bezoek gehad die de jongere heeft gevraagd om de vragenlijst in te vullen.
De enquêteur zijn nu begonnen met het ophalen van de vragenlijsten. De jongeren in het buitengebied moeten de enquête opsturen. De jongeren zijn willekeurig geselecteerd per wijk en leeftijd. Het invullen van de vragenlijst is anoniem. Bovendien worden alle individuele gegevens na het onderzoek vernietigd.
Presentatie onderzoeksresultaten
De resultaten van het onderzoek worden op 23 september gepresenteerd tijdens de eerste Edese jeugdmanifestatie.
Het is de bedoeling om het onderzoek om de drie jaar te herhalen. De wensen en problemen van de jeugd veranderen namelijk voortdurend en de gemeente wil daar goed op inspelen in het jeugdbeleid. De jeugdmonitor is gericht op jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Voor jongere kinderen is een enquête niet geschikt. Hun behoeften worden in kaart gebracht via onder andere scholen, kinderopvang en hulpverleningsinstellingen.Ede, 29 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie