Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 29-03-2000 Persbericht regiopolitie Groningen
Dagelijkse berichten alle districten

Woensdag 29 maart 2000

Delfzijl: snelheidscontrole
Gistermorgen heeft de politie op de Hogelandsterweg in Delfzijl een snelheidscontrole gehouden (50 km / u). Van de 383 gecontroleerde bestuurders van motorvoertuigen reden 20 te hard; zij kregen een proces-verbaal.

Bourtange: ernstig verkeersongeval
Gisteravond is een 27-jarige automobilist uit het Duitse Haren op de Bisschopsweg in Bourtange met zijn voertuig van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Het slachtoffer haalde met hoge snelheid een voor hem rijdend landbouwvoertuig in en kwam daarbij met zijn wielen in de linker berm terecht. Door vervolgens sterk zijn auto naar rechts te corrigeren, verloor hij de macht over het stuur en belandde daardoor tegen een in de linker berm staande boom. De brandweer had twee uur nodig om de automobilist uit het wrak te bevrijden; hij is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Delfzijl: rijden onder invloed
Gistermiddag heeft de politie in de Venusstraat in Delfzijl een 48-jarige automobilist uit Delfzijl gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de Delfzijlster 0.9 promille alcohol in zijn bloed had; hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Delfzijl: fietser onder invloed
Gisteravond heeft de politie op de Hogelandsterweg in Delfzijl een 55-jarige inwoner van Termunten bekeurd voor het fietsen onder invloed van alcoholhoudende drank. De Termunter reed zonder licht over het fietspad en had nagenoeg de gehele breedte daarvan nodig. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de fietser 2.2 promille alcohol in zijn bloed had.

Delfzijl: rijden onder invloed
Vannacht heeft de politie op het Koperzand in Delfzijl een 38-jarige automobilist uit Appingedam bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Het onderzoek middels het ademanalyseapparaat gaf een alcoholpromillage van 1.0 aan.

Leek: auto met meertonige hoorn
Gisteravond heeft de politie in de Lindenlaan in Leek een 19-jarige automobilist uit Roden geverbaliseerd voor het rijden in een personenauto, die van een meertonige hoorn was voorzien. Tijdens een algemene controle ontdekten de politiemedewerkers bij het openen van de motorkap de verboden hoorn. De hoorn is gedemonteerd en in beslag genomen.

Leek: rijden tijdens ontzegging
Gistermiddag heeft de politie op de Diepswal in Leek een 33-jarige inwoner van Haulerwijk bekeurd voor het rijden in zijn personenauto, zonder dat deze APK was gekeurd. Bij nader onderzoek bleek, dat de Haulerwijkster een rijontzegging had; ook daarvoor is de automobilist geverbaliseerd.

Hoogezand: snelbegrenzer niet goed afgesteld
Gistermorgen heeft de politie op de Rijksweg A 7 in Hoogezand een vrachtwagenchauffeur uit Hazerswoude gecontroleerd. Bij onderzoek bleek, dat de snelheidsbegrenzer van de vrachtauto op 102 km / u was afgesteld; de bestuurder kreeg een bekeuring van twaalfhonderd gulden.
Scheemda: onacceptabel rijgedrag
Gisteravond heeft de politie op de Rijksweg A 7 in Scheemda een 34-jarige automobilist uit het Duitse Aschendorf voor zijn rijgedrag bekeurd. Een motorsurveillant constateerde, dat de automobilist bij voortduring de linker rijstrook gebruikte, zonder dat daartoe enige aanleiding was; ook overschreed de Duitser de snelheid met 30 km / u. De verdachte kreeg een boete van F 170.-.

Groningen/Haren

Openbare dronkenschap
De politie heeft vannacht in de Medanstraat in Groningen een 20-jarige Groninger aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man werd liggend op straat door agenten aangetroffen en bleek zodanig dronken te zijn dat hij niet meer in staat was om op te staan. De politie heeft de man aanvankelijk nog naar zijn bovenwoning in de Schildersbuurt gebracht, maar daar viel de man kort na aankomst tengevolge van dronkenschap bijna uit een raam van zijn kamer. Hij is daarop meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Na verhoor wordt hij in de loop van de ochtend heengezonden. De man krijgt een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Dronken automobilist in sloot
Een 33-jarige man uit Groningen raakte vannacht vermoedelijk doordat hij teveel alcohol had gedronken met zijn auto in een sloot langs de Zuiderweg in Groningen. De politie trof de auto van de man na een telefonische melding aan. Er zat niemand meer in de wagen. Nabij de auto werden agenten aangesproken door een vrouw die vertelde dat zij de bestuurster was geweest. In haar gezelschap werd de eigenaar van de auto aangetroffen. Die bleek onder invloed. Volgens de vrouw was de man, haar vriend, de hele avond thuis geweest. Bij het onderzoek door de politie bleek echter al gauw dat de man met de auto in de sloot was gereden en dat zijn vriendin met haar verhaal probeerde te voorkomen dat de man een bekeuring zou oplopen voor rijden onder invloed. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.7 promille alcohol werd gemeten. Hij is na verhoor heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 8 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Zomerhuisje in brand
Door nog onbekende oorzaak ontstond gisteravond brand in een zomerhuisje aan de Campinglaan in Groningen. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat het huisje geheel in vlammen opging. Ook twee aangrenzende zomerhuisjes liepen forse schade op. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de brand.
Man aangehouden
Gisteravond heeft de politie aan de Hereweg in Groningen een 39-jarige man uit Groningen aangehouden wegens vernieling. De man vernielde onder invloed van zijn psychisch ziektebeeld een tweetal ramen van gebouwen van een hulpverleningsinstantie en van de crisisopvang. Hij is door de politie meegenomen naar het politiebureau en na onderzoek door een psychiater opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.
Man onwel in auto
Een 58-jarige man werd gisteravond onwel terwijl hij in zijn auto over het Emmaviaduct in Groningen reed. Zijn echtgenote, die bij hem in de auto zat, probeerde het stuur over te nemen maar kon niet voorkomen dat de auto tegen een mast van een verkeerslichtinstallatie botste. Alleen de auto liep hierbij schade op. De man is door een ambulance met hartklachten naar een ziekenhuis gebracht.

Mannen aangehouden
Op het terrein van een horecagroothandel aan de Beckerweg in Groningen heeft de politie gisteravond een 37-jarige en een 29-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden. Werknemers van een ander bedrijf zagen dat de beiden mannen, samen met een andere mannen een vijftal kratten met lege flessen over het hek van de groothandel tilden. De getuigen wisten de twee verdachten te beletten weg te gaan en belden de politie. De derde verdachte wist te ontkomen. Een getuige had één van de verdachte al meerdere keren op het terrein van de groothandel gezien. Vermoedelijk heeft de man zich al meerdere keren schuldig gemaakt aan krattendiefstallen. Beide mannen zijn door de politie meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.
Inval in drugs pand
Vanwege aanhoudende klachten over drugsoverlast heeft de politie gisteravond een inval gedaan in een woning aan de Houtzagersstraat in Groningen. Voorafgaand aan de inval werd een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bezocht het pand en kwam korte tijd later weer naar buiten. Hij bleek bij onderzoek door de politie in het bezit te zijn van vier gebruikershoeveelheden heroïne Ook een 31-jarige vrouw uit Groningen werd na een bezoek aan het pand aangehouden. Zij bleek niet in het bezit te zijn van drugs maar had getracht de in het pand aanwezigen te waarschuwen voor de politie. Daarop is in de woning een onderzoek ingesteld. Daarbij werden nog eens drie mannen in de leeftijd van 19, 27 en 41 jaar aangehouden. Bij onderzoek in de woning werden 41 gebruikershoeveelheden heroïne aangetroffen. De 19-jarige dealer en de 41-jarige bewoner van het pand zijn voor ander onderzoek en verhoor ingesloten. De andere drie verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Autokraker aangehouden
In een café aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen heeft de politie gistermiddag een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. Politiemensen, die de man kennen vanwege auto-inbraken, zagen de man kort daarvoor een winkel binnengaan, waarbij hij uit een tas die hij bij zich had probeerde een aantal Cds te verkopen. Daarna ging hij het café binnen. Bij onderzoek bleek de man ook nog in het bezit te zijn van een autocompactdiscspeler. Aan het politiebureau bekende hij die samen met de Cds te hebben gestolen uit een auto aan de Bloemsingel. De man is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal heengezonden. De CD-speler en de CDs zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Vals document bij paspoortaanvraag
Een 32-jarige man uit Groningen is gistermorgen door de politie aangehouden in het stadhuis in Groningen. De man wilde een nieuw paspoort aanvragen omdat hij zijn oude paspoort had verloren. Daar had hij op 27 maart aangifte van gedaan. Bij de aanvraag bleek de man een pasfoto bij zich te hebben die niet overeenkwam met een pasfoto die in het bezit was van de afdeling bevolking van de gemeente. Zij waarschuwden daarop de politie. De man werd aangehouden voor vervalsing van de zogenaamde stamkaart, waarmee een nieuw paspoort kan worden verkregen. Hij is naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. De man ontkent vervalsing van de foto of het document. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bureau Communicatie: 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie