Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Haarlem stapt over op Max Havelaar koffie

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Gemeente stapt over op Max Havelaar koffie

Binnenkort wordt binnen de gemeente alleen koffie met Max Havelaar keurmerk geschonken. Hiermee schaart de gemeente zich achter de doelstellingen van de stichting Max Havelaar. De gemeente heeft een smaaktest gedaan onder haar medewerkers. Uit de proef met verschillende soorten koffie bleek dat de meerderheid van de proefpersonen de koffiesoort met Max Havelaar keurmerk het lekkerst vonden. Het college is op voorhand akkoord gegaan met de resultaten van de test. Dit betekent dat alle koffieautomaten binnen de organisatie worden vervangen door automaten van de leverancier met Max Havelaar koffie.

Met de keuze voor Max Havelaar koffie ondersteunt de gemeente de doelstellingen van de stichting Max Havelaar. De stichting koopt de koffie tegen een vaste garantieprijs rechtstreeks in bij kleine landbouwcoöperaties. Bovendien krijgen de boeren een deel van de inkoopprijs vóór de oogst, zodat zij geen schulden hoeven te maken. Een deel van het bedrag dat de gemeente aan de leverancier van de koffie betaalt, is bestemd voor goede doelen als Artsen zonder Grenzen, Memisa of het Rode Kruis.

29 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie