Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Virtuele Webtower komt tot leven

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
29 maart 2000

Virtuele Webtower komt tot leven

Deze week heeft de virtuele Webtower (www.webtower.nl) een plek gekregen in de echte wereld: langs de A2 bij Maarssen, waar dagelijks ruim 100.000 automobilisten langsrijden, is het pand van Webmerce gedoopt tot Webtower.nl. Een groot bord op het gebouw geeft de URL aan die zowel voor het virtuele concept staat, als voor de initiatieven die in de 'echte' toren huizen. Het is de eerste Webtower in Nederland, en het is de bedoeling dat dit initiatief ook snel in andere Europese landen van de grond wordt gebracht.

In de Webtower.nl zijn in totaal 10 toonaangevende internetondernemingen en start-ups ondergebracht waaronder Webmerce, de populaire wijnsite Le Château, The Knowledge Factory, Advinet, SMP en Netdirect. Een unieke bundeling van kennis en ervaring op het gebied van e-commerce, webvertising, webhosting en website ontwikkeling. De Webtower is het initiatief van Webmerce B.V., een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van succesvolle e-commerce activiteiten en actief participeert in kansrijke e-commerce start-ups.

Het idee voor de Webtower.nl is ontwikkeld door internetondernemers Marco van den Bosch en Edwin Basten. De twee directeuren van Webmerce zagen veel in de synergetische kracht die zou ontstaan door het samenbrengen van verschillende internetconcepten. Basten: "We hebben gemerkt dat er vooral bij jonge internetbedrijven veel behoefte is aan efficiënte en flexibele kantoorruimte. Voor die startende ondernemingen is het fantastisch om dat te kunnen doen in een omgeving die stimuleert. Waar je ervaring kunt delen met anderen. Waar je gebruik kunt maken van elkaars kennis en kennissen."

De Webtower langs de A2 in Maarssen is met behulp van de verhuurder (VIB) en de bedrijven die deel uitmaken van de toren in zes maanden tot stand gekomen. De doop, het plaatsen van de signalering, was deze week de kroon op het werk. "Met de plaatsing van het bord laten we ook aan de buitenwereld zien wie we zijn en wat we doen. Het Webtower.nl concept wordt nu ook in andere Europese steden opgezet. Hiermee willen we deze diensten vooral leveren aan Nederlandse internetbedrijven die willen uitbreiden naar het buitenland. We zijn druk op zoek naar investeerders hiervoor. De vestiging in België zal al eind dit jaar de deuren openen", aldus Marco van den Bosch.

Het voordeel voor de klanten van de Webtower-bedrijven is dat nu alle relevante internetkennis hier onder één dak te vinden is, en dat op het hoogste niveau. Door de concentratie van kennis van en ervaring met internet zijn Webtower.nl-klanten verzekerd van een effectieve inzet van internet voor hun bedrijf.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie