Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Doorgaande fietsroutes in Amersfoort comfortabeler

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


29 maart 2000

Comfortabeler fietsen

De doorgaande fietsroutes worden comfortabeler. Het moet nog aantrekkelijker worden om de fiets te gebruiken als vervoermiddel in de stad, vindt de gemeenteraad. Eén van de maatregelen om dit te realiseren, is het verbeteren van de routes over bestaande wegen en fietspaden. Bij de uitwerking van de plannen worden de wijkbeheerteams en de Fietsersbond betrokken. De uitvoering start nog dit jaar.

Er zijn veel zaken die een fietsroute comfortabel maken. Denk maar eens aan wegdek en verlichting. Daarnaast is besloten om in de beoordeling van de fietsroutes ook de technische staat van de markering, de bebording en groen mee te nemen. Om de staat van de fietsroutes in beeld te brengen, is de zogenaamde fietscomfortmeter gebruikt. Dit is een stadsfiets met een meetinstrument op de bagagedrager die de 'hobbels en bobbels' in het wegdek aangeeft. De gemeente Amersfoort ontwikkelde deze methode samen met adviesbureau Grontmij. Deze methode is nog niet eerder in Nederland op deze manier gebruikt.

Uitvoeringsplanning
De resultaten van het onderzoek vormden de basis van het op te stellen uitvoeringsplan; hoe slechter het kwaliteitsbeeld van een route, des te eerder wordt hij in z'n totaliteit aangepakt. Natuurlijk kijkt men daarbij wel of 'meeliften' met al geplande werken mogelijk is. Op basis hiervan wordt de volgende uitvoeringsplanning voor de aankomende jaren voorgesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie