Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vermeend (Financien) wijzigt regeling verlofsparen

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Nieuws
Belastingadviseurs & Algemeen
Vermeend wijzigt regeling verlofsparen

In een van zijn laatste daden als staatssecretaris van Financien, heeft Willem Vermeend het voorstel gewijzigd om een te veel aan vrije dagen te belasten. Het Belastingplan 2000, dat momenteel in behandeling is bij de Tweede Kamer, bevatte aanvankelijk de bepaling dat mensen die aan het einde van het jaar gemiddeld meer dan 25 vakantiedagen mee zouden nemen, een voorheffing van de Belastingdienst tegemoet konden zien.

De ontdekking van de mogelijke consequenties van deze maatregel door loonspecialiste Saskia van der Zande van Ernst & Young leidde tot het nodige rumoer. Met name mensen die een groot aantal vrije dagen overhouden, leken niet langer een echte keuze te hebben tussen uitbetalen of het opsparen van vrije dagen voor een langere periode verlof. Het uitzicht op een forse rekening van de fiscus maakte het immers weinig aantrekkelijk om veel vrije dagen over te houden, zelfs als daar van de kant van de werkgever geen bezwaar tegen zou bestaan. Het Ministerie van Financien reageerde dat deze dreigende rekening voor ijverige werknemers niet de bedoeling kon zijn en kondigde aan het een en ander nog eens door te lichten. Het voorziene probleem heeft de staatssecretaris nu opgelost. Waar in de oorspronkelijke plannen de meetlat werd gelegd op een tegoed aan gemiddeld 25 vakantiedagen, kan iemand nu tot een tegoed van 50 weken vrij onbelast het nieuwe jaar meenemen. Zelfs voor extreme 'workaholics' is daarmee de kans op een fiscale afstraffing van hard werken wel erg klein geworden.

Voor meer informatie over deze regeling kunt u contact opnemen met de adviesgroep Loonbelasting en Sociale Verzekering van Ernst & Young Belastingadviseurs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie