Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie gemeente Groningen

Datum nieuwsfeit: 29-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws Gemeente GroningenVergoedingen voor gehandicaptenvoorzieningen verhoogd 22 maart 2000
Met ingang van 1 januari 2000 zijn de vergoedingen voor voorzieningen voor gehandicapten verhoogd. Burgemeester en wethouders van Groningen hebben daartoe besloten. Deze nieuwe bedragen gelden alleen voor mensen die al geïndiceerd zijn en die dus al geld krijgen voor onderstaande voorzieningen. De nieuwe (maximale) bedragen zijn:
* gebruik eigen auto f 1.810,- (tot 1-1-2000); f 2.000,- (vanaf 1-1-2000)

* gebruik taxi f 1.810,- (tot 1-1-2000); f 2.000,- (vanaf 1-1-2000)
* gebruik rolstoeltaxi f 2.720,- (tot 1-1-2000); f 3.000,- (vanaf 1-1-2000)

* gebruik bruikleenauto f 1.148,- (tot 1-1-2000); f 1.174,- (vnaf 1-1-2000)

En verder:

* De maximale vergoeding voor de aanschaf van een sportrolstoel is verhoogd van f 4.174,- tot f 7.000,-. Aanvragers van een sportrolstoel dienen lid te zijn van een sportclub.
* De vergoeding voor een verhuizing in verband met een lichamelijke beperking is dit jaar verhoogd tot f 4.554,-.
Van Iddekingebrug vanaf 29 maart tot 15 april 's nachts afgesloten 22 maart 2000
Vanaf woensdag 29 maart wordt de Van Iddekingebrug 's nachts tussen 22.00 en 6.00 uur afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting duurt tot zaterdag 15 april.
De Van Iddekingebrug, bij het Overwinningsplein in Corpus den Hoorn, is toe aan een onderhoudsbeurt. De onderkant wordt opnieuw geconserveerd, de tandraderen vernieuwd en de brug wordt geschilderd. Vanwege de drukte overdag wordt het werk 's nachts gedaan, van maandag t/m vrijdag tussen 22.00 en 6.00 uur. Het werk begint in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 maart en duurt tot zaterdagochtend 15 april.
Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid over de Van Ketwich Verschuurbrug.

Zin om een buurtfeest te organiseren? Wel even vergunning aanvragen 22 maart 2000
Groningen is een bruisende en gezellige stad. Het hele jaar door zijn er regelmatig feesten en evenementen, zoals Koninginnedag, de Meikermis, Bommen Berend, Noorderzon en Swingin' Groningen. Maar ook op kleinere schaal wordt er veel georganiseerd, zoals buurt- en straatfeesten, braderieën of sportmanifestaties en -demonstraties. Actieve stadjers die zon evenement of feest organiseren moeten daarvoor (op grond van de APV, Algemene Plaatselijke Verordening) een vergunning aanvragen bij het Centraal Meldpunt Evenementen. Het Centraal Meldpunt Evenementen (CME) is bedoeld om verschillende partijen als politie, brandweer, Milieudienst en Openbare Werken te laten kijken naar het evenement of feest dat in voorbereiding is. De coördinator van het meldpunt stuurt kopieën van de vergunningaanvraag naar deze partijen. Ze kijken vervolgens allemaal vanuit hun eigen takenpakket naar de spelregels die in de vergunning moeten worden opgenomen. Omdat ze natuurlijk tijd nodig hebben om naar het voorstel te kijken, moet uiterlijk acht weken voor de aanvang van het evenement schriftelijk een aanvraag worden ingeleverd bij het Centraal Meldpunt Evenementen. Zo hebben de organisatoren dan ook nog even tijd om eventueel de plannen bij te stellen.
De spelregels voor het organiseren van een buurtfeest of evenement staan in de folder Centraal Meldpunt Evenementen. Hierbij zit gelijk een aanvraagformulier. De folder is te verkrijgen bij het Centraal Meldpunt Evenementen, Sontweg 7. Even bellen kan ook, dan wordt de folder toegestuurd, tel. (050) 367 11 99. De folder ligt ook bij het Gemeentelijk Informatie Centrum (GIC), Kreupelstraat 1. Het GIC is op werkdagen geopend van 9.0016.00 uur en op koopavond (donderdag) van 18.00-20.00 uur.

DSW Stadspark mikt op ambitieuze omzetgroei van 10 procent De gemeentelijke dienst Sociale Werkvoorziening (DSW Stadspark) mikt dit jaar op een omzetgroei van 10%. Voor de jaren na 2000 richt DSW Stadspark zich op een omzetgroei van 9%. Beide percentages zijn hoger dan het landelijke groeicijfer van 5% dat de meeste sociale werkvoorzieningschappen hanteren. DSW Stadspark gaat er vanuit dat door aanpassingen in de organisatie de ambitieuze doelstelling gerealiseerd wordt.
Met de komst van het Groninger deel van Zodiak naar DSW Stadspark per 1 januari 2000 neemt het bedrijfsrisico toe. DSW schat dit verhoogde risico in op 500.000 gulden. Als gevolg van de reorganisatie in 1999 bij DSW Stadspark kampt het bedrijf met bijzondere personele lasten (ambtelijke medewerkers boven de personeelsformatie) ter grootte van 829.000 gulden. Daarnaast wil DSW Stadspark in de komende jaren een bedrijfsreserve opbouwen waardoor eventuele commerciële tegenvallers opgevangen kunnen worden. Deze reserve moet uiteindelijk een omvang krijgen van minimaal 15% van de netto opbrengst. Om DSW Stadspark in staat te stellen haar doelstellingen te realiseren is het college van B&W bereid voor dit jaar de reguliere bijdrage te verhogen met 2,8 miljoen gulden. Wethouder Tjerk Bruinsma (Sociale Zaken, Arbeidsmarktbeleid en Welzijn) maakte de maatregelen dinsdagmiddag bekend bij zijn presentatie van de herziene begroting van DSW Stadspark.
Woensdagavond 5 april bespreekt de raadscommissie Sociaal beleid, Arbeidsmarktbeleid, Welzijn (SAW) de herziene DSW-begroting.
SOZAWE boekt goede resultaten bij het begeleiden van cliënten naar werk
De dienst Sociale Zaken en Werk (SOZAWE) heeft in 1999 goede resultaten behaald bij het begeleiden van cliënten van deze dienst naar werk. Zo hebben van de 920 cliënten die in de tweede helft van 1999 een traject naar werk hebben afgerond, 640 deelnemers een baan gevonden. Dat is een percentage van 70%. In 1999 namen maandelijks ruim 2000 cliënten deel aan een traject naar werk. Dit jaar wil SOZAWE het aantal deelnemers verdubbelen naar totaal 4000 deelnemers.
Hondencontroleurs actief in de Wijert
29 maart 2000
In Groningen kennen we hondenbelasting. Daarom moet iedereen die een hond aanschaft of er een hond bijneemt hiervan aangifte doen bij de gemeente. Hierop bestaat huis-aan-huiscontrole. In april zijn de hondencontroleurs actief in de Wijert. Als zij ergens een hond aantreffen waarvan geen aangifte is gedaan, krijgt de houder de kans dit alsnog te doen. Dat heeft dan (nog) geen extra financiële gevolgen.
Bent u houder van een hond en heeft u hiervan nog geen aangifte gedaan? Dan kunt u de controleurs ook vast voor zijn. Klik op het Digitaal Loket van deze internetsite en vul het digitale aangifteformulier in. Of bel even om de aangiftekaart op te vragen. Gemeente Groningen
Dienst Informatie en Administratie
Afdeling Belastingen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
Telefoon: (050) 367 71 22/71 16
E-mail: (belastingen@dia.groningen.nl)

Klanten matig tevreden over dienstverlening SOZAWE 29 maart 2000
Klanten zijn redelijk tevreden over de dienstverlening van de dienst Sociale Zaken en Werk (SOZAWE), maar er zijn punten voor verbetering vatbaar. Dat is de algemene eindconclusie van het onderzoek onder klanten van de SOZAWE naar de tevredenheid over de dienstverlening. Met de uitkomsten van de tevredenheidsmeting kijkt SOZAWE naar verbeterpunten voor de dienstverlening. De personen die hebben deelgenomen aan het onderzoek hebben grote waardering voor het initiatief van de dienst. Men stelt het op prijs om de eigen mening te mogen geven over de dienstverlening.
Begin 1999 zijn ruim drieduizend klanten van de dienst SOZAWE van de gemeente Groningen benaderd om mee te doen aan een klantentevredenheidsonderzoek. Veertig procent van hen heeft gereageerd, een behoorlijk hoog percentage voor een schriftelijke enquête. Het onderzoek is uitgevoerd door Bureau Onderzoek van de gemeente Groningen. In de begeleidingscommissie die bij het onderzoek betrokken was, zaten vertegenwoordigers uit de politiek, medewerkers van de dienst en de Cliëntenraad van SOZAWE.


Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 29 maart 2000. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...