Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delft vraagt subsidie voor stedelijke vernieuwing

Datum nieuwsfeit: 30-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Delft vraagt subsidie voor stedelijke vernieuwing

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met het Delfts Ontwikkelings-Programma (DOP). Met dit programma vraagt de gemeente Delft bij de provincie Zuid-Holland een meerjaarlijkse bijdrage aan voor stedelijke vernieuwing in Delft. De gemeente hoopt hiermee een bijdrage van de provincie Zuid-Holland te krijgen van circa 25,3 miljoen.

per 1 januari 2000 in werking. Op grond van deze wet kunnen gemeenten aanvragen voor een bijdrage - genaamd Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) - indienen bij de (rijksoverheid of) provincies. Deze bijdrage is bestemd voor de fysieke maatregelen die nodig zijn om het stedelijk gebied te vernieuwen. In het DOP geeft de gemeente Delft aan wat zij de komende vijf à tien jaar samen met de lokale partners - corporaties, ontwikkelaars/bouwers, bewoners, bedrijven en instellingen - wil bereiken als het gaat om de themas economie, wonen, mobiliteit, leefbaarheid en duurzaamheid. Per themaprogramma worden effecten geformuleerd die de gemeente wil bereiken. De plannen worden uitgevoerd via een vijftal gebiedsgerichte programmas (Spoorzone, Woonwijken, Binnenstad/ Zuidpoort, TU-gebied en Schie-oevers).

Voor Delft gaat het voor alle programmas bij elkaar om een gezamenlijke investering van ongeveer 1,65 miljard gulden in de periode 2000 t/m 2004, waarvoor de gemeente Delft onder andere een ISV-bijdrage van de provincie Zuid-Holland hoopt te krijgen van circa 25,3 miljoen gulden. De rest moet gezamenlijk gefinancierd worden door de corporaties, de regio, de Rijksoverheid, door particuliere investeerders en door de gemeente zelf. Voor een relatief klein resterend tekort moet nog financiering gevonden worden.

In de afgelopen maanden is er uitvoerig overleg geweest met betrokken partijen over het ontwikkelingsprogramma. Onder meer is op 16 september een zgn. commissie extern over het DOP georganiseerd en heeft het werkdocument voor het DOP ter visie gelegen van 4 oktober tot en met 29 oktober. Het meerendeel van de reacties en opmerkingen is inmiddels verwerkt. Het DOP wordt op 13 april behandeld in een gecombineerde vergadering van de commissies Leefbaarheid en Duurzaamheid en vastgesteld in de vergadering van de gemeenteraad op 27 april.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie