Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeersveiligheid Amsterdam wordt verder verbeterd

Datum nieuwsfeit: 30-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Nieuws & Actueel
|
Persberichten
|
Verkeersveiligheid wordt verder verbeterd

Verkeersveiligheid wordt verder verbeterd

Het aantal verkeersslachtoffers in Amsterdam is de afgelopen jaren gedaald en moet de komende jaren nog verder dalen. In 1998 was het aantal slachtoffers gedaald naar 3023, waarvan 24 doden en 386 ziekenhuisgewonden. In de jaren tachtig waren er gemiddeld nog ongeveer 3500 verkeersslachtoffers. Een verdere verbetering van de verkeersveiligheid blijft voor de gemeente Amsterdam een belangrijk streven. Dit betekent in 2005 hooguit 2450 slachtoffers in het Amsterdamse verkeer.

Dat staat in het Meerjarenbeleidsplan Verkeersveiligheid Amsterdam 2000-2005, waarmee het college van B&W heeft ingestemd. Het beleidsplan geeft aan hoe de gemeente, samen met de regiopolitie Amsterdam-Amstelland en het Openbaar Ministerie, de verkeersveiligheid verder wil verbeteren. Het beleid van de afgelopen jaren zal in de komende periode intensiever worden uitgevoerd met betrekking tot bepaalde doelgroepen: er zal extra aandacht worden besteed aan verkeersdeelnemers die een groot risico lopen - voetgangers, fietsers en snor/bromfietsers - en aan het verkeer in de stadsdelen waar nog geen (voldoende) vermindering van het aantal slachtoffers is. Daarnaast zullen vooral alcohol in het verkeer en snelheidsovertredingen actief worden bestreden en zullen gevaarlijke routes en punten in het verkeer (de zogenaamde 'red-routes' en 'black-spots') worden aangepakt.

Een belangrijk onderdeel van het meerjarenbeleidsplan blijft de uitvoering van het Duurzaam Veilig-programma: maatregelen die gericht zijn op een veilige infrastructuur, veilige voertuigen en verkeersdeelnemers die goed opgeleid en geïnformeerd zijn, zodat de verkeersveiligheid blijvend verbetert.

Voor de uitvoering van het meerjarenprogramma is in de periode 2000 t/m 2002 16.750.000 gulden beschikbaar. Dit bedrag komt uit het Mobiliteitsfonds en uit de begroting van de dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer (dIVV). Daarnaast zijn middelen beschikbaar in het kader van het Meerjarenprogramma Hoofdnet Auto en de jaarprogramma's Fiets. In de periode 2003 t/m 2005 is nog eens 17.000.000 gulden nodig. Het geld zal onder andere worden besteed aan een verkeersoefentuin, verkeerseducatie, school-thuisroute projecten, de aanpak van 'red-routes' en 'black-spots' en aan toezichthouders verkeersveiligheid.

Op 12 april zal de Raadscommissie Verkeer, Vervoer en Infrastructuur het meerjarenbeleidsplan bespreken.

Anna Bekius 5522208
^


-

© gemeente Amsterdam - 30-03-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie