Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vermist Helmonds meisje gevonden

Datum nieuwsfeit: 30-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 30-03-2000 2e Persbericht 30 maart 2000

Berichten uit de regio

Helmond: Vermist meisje gevonden
Een sinds afgelopen zondagavond vermist vijftienjarige Helmonds meisje is woensdag om 21.30 uur gevonden. Het meisje lag geboeid naast een fietspad tussen de Lorentzstraat en de Hortsedijk in Helmond. Een voorbijganger heeft haar daar gevonden.

Het meisje was afgelopen zondagavond, 26 maart om ongeveer 19.00 uur, vertrokken bij de woning van een familielid aan Overspoor. Zij was op weg naar de ouderlijke woning in Helmond-West. Haar ouders hebben die avond de politie in kennis gesteld dat de het meisje niet thuis is gekomen. Maandag is er een internationaal opsporingsverzoek gedaan. Aanvankelijk waren er geen aanwijzingen dat het om een misdrijf ging. Toch zijn een aantal contacten van het meisje nagegaan en bezocht. Dit leverde niets op.

Woensdagavond om 21.30 uur kwam er een melding dat er langs het fietspad tussen de Hortsedijk en de Lorentzstraat een meisje lag. De politie is meteen naar de vindplaats gegaan. Het meisje is naar het ziekenhuis vervoerd voor een onderzoek. De politie heeft de vindplaats en de omgeving afgezocht naar sporen.

Het meisje, dat lichte verwondingen had, vertelde in een eerste globaal verhoor dat zij zondagavond in de buurt van Overspoor door een jongen gedwongen is in een kleine rode auto te stappen. Haar fiets, een oude grijze damesfiets is op die plaats achtergelaten. De fiets is nog niet gevonden. Het meisje is door de jongen meegenomen en tegen haar wil vast gehouden in een woning. Zij weet niet waar de woning staat. Woensdag is zij met dezelfde auto naar het fietspad gereden en daar neergelegd. De politie is een onderzoek gestart naar deze vrijheidsbeneming. Tien politiemensen onderzoeken de zaak.

De politie is geïnteresseerd in mensen die woensdagavond iets op of in de nabijheid van het fietspad hebben gezien. Ook wil de politie in contact komen met personen die iets over deze zaak kunnen vertellen. Zij kunnen bellen met de politie Helmond-West, 0492 561500.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie