Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vliegenthart positief over rapport schippersinternaten

Datum nieuwsfeit: 30-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Vliegenthart positief over rapport schippersinternaten

Donderdag 30 maart 2000, nummer 30

Staatssecretaris Margo Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is positief over het rapport van de Adviescommissie Schippersinternaten over de toekomstige structuur en financiering van de opvang voor schipperskinderen en kinderen van kermisexploitanten. Vliegenthart vindt het een evenwichtig rapport waarin het belang van het kind terecht centraal wordt gesteld.

De staatssecretaris zei dit donderdag toen zij het rapport in ontvangst in Den Haag nam. De commissie adviseert onder meer over de hoogte van de overheidsbijdrage aan de opvang van de circa 1600 kinderen, de hoogte van de ouderbijdrage, de structuur en organisatie van de sector en kwaliteitscontrole. De commissie is door Vliegenthart zelf ingesteld nadat in 1999 een convenant en er een bestuurlijke impasse ontstond. De commissie stond onder leiding van het oud-Tweedekamerlid Gerrit de Jong.

Vliegenthart wil het rapport eerst grondig bestuderen, alvorens zij definitieve uitspraken doet, maar vindt het in ieder geval een grondig rapport. Men heeft echt alle tegels gelicht. De staatssecretaris wil nog voor deze zomer bestuurlijke afspraken maken met de sector. De nieuwe regeling kan dan in 2001 ingaan.
De staatssecretaris vindt wel dat de conclusies voor partijen zwaarwegend moeten zijn. Partijen moeten de samenhang in de aanbevelingen bewaken. Het rapport is een springplank naar de toekomst.

Meer documenten over dit onderwerp kunt u vinden in het thema: Jeugd - Kinderopvang en buitenschoolse opvang

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie