Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internoc Holding slaat vleugels uit

Datum nieuwsfeit: 30-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Internoc

Hoofddorp, 30 maart 2000

Internoc Holding slaat zijn vleugels uit naar het Verre Oosten en Noord-Amerika

Jaarcijfers 1999 in teken van voortgaande groei Belangrijke voorziening basis voor structurele groei Uitbouw van kernactiviteiten middels strategische allianties

Internoc Holding nv, gevestigd te Hoofddorp, heeft een jaar van sterke vooruitgang achter de rug. De onderneming speelt met groeiend succes in op de toenemende vraag naar dienstverlening van haar kernactiviteiten in de ICT-sector, zo wordt vandaag door de directie bekend gemaakt bij de publicatie van de resultaten over het jaar 1999.

Internoc is een internationale RCT (Remote Control Technology) onderneming, opgericht in 1996. De onderneming biedt haar diensten internationaal aan en specialiseert zich in het beheer, consultancy en dienstverlening van en rond netwerken. De aandelen van Internoc Holding staan genoteerd op de Euro.NM ('Nieuwe Markt') in Brussel.

Sterke verbetering van het bedrijfsresultaat

In het afgelopen jaar heeft Internoc haar groeistrategie, die mede gestalte krijgt via acquisities, kunnen combineren met een gezonde ontwikkeling van het bedrijfsresultaat. Dit bedrijfsresultaat steeg naar EURO 1,008 miljoen, een sterke verbetering ten opzichte van de EURO 0,141 miljoen over 1998.

De netto winst, oftewel het groepsresultaat na belastingen maar voor een éénmalige voorziening komt over 1999 uit op EURO 343.765. In 1998 bedroeg het vergelijkbare cijfer EURO 76.848.

Internoc Holding maakt met de resultaten over 1999 de verwachtingen waar. Deze verwachtingen, zoals door de Directie uitgesproken in het voorbije jaar, gingen uit van een duidelijke verbetering van de netto winst. Dit verbeterde netto resultaat is geboekt over een omzet die doorgroeide van EURO 22,8 miljoen in 1998 naar EURO 24,8 miljoen over 1999.

Belangrijke voorziening basis voor structurele groei

De specialiteit van Internoc is het beheren van netwerken via 'remote control systems', beheer op afstand dus. Aangezien de klanten van Internoc in de regel 24 uur per etmaal en zeven dagen per week gebruik maken van hun netwerken, biedt 'remote control' de ideale oplossing. Voor het beheer op afstand heeft Internoc geavanceerde 'Network Operating Centers', die te vinden zijn in Nederland en Singapore. Internoc investeert aanzienlijk in deze 'NOC's', die het instrumentele hart van de onderneming vormen.

Ter ondersteuning van belangrijke en in de afronding zijnde projecten heeft de Directie van Internoc Holding in het afgelopen boekjaar een éénmalige voorziening getroffen van EURO 4,31 miljoen. Deze voorziening betreft normale aanloopkosten van nieuwe activiteiten en investeringen in de nabije toekomst ten behoeve van de implementatie van onze Remote Control Technology bij internationaal opererende opdrachtgevers.

Uitbouw kernactiviteiten middels strategische allianties

Teneinde Internoc's internationale groeistrategie structureel gestalte te geven, zijn de volgende richtingbepalende stappen gezet:


- Joint-venture Singapore
In februari van dit jaar is de vestiging van Internoc Singapore Pte, een 51% joint-venture met Teledata (toonaangevend telecombedrijf in Singapore en actief in het gehele Verre Oosten), officieel geopend. Met deze stap geeft Internoc invulling aan de uitgestippelde strategie, die gebaseerd is op een wereldwijde 24-uursservice vanuit de drie toonaangevende tijdzones in het bedrijfsleven, te weten Azië, Europa en Noord-Amerika.


- Verplaatsing activiteiten Zweden
Het Network Operating Center voor de Europese tijdzone bevindt zich in Hoofddorp. De activiteiten in Zweden, een joint-venture, zijn samengevoegd met het NOC in Hoofddorp. Deze verhuizing vond plaats uit efficiency-overwegingen, aangezien de vestigingen in Nederland en Zweden in dezelfde tijdzone liggen.


- Strategische verkenningen Noord-Amerika
Om de wereldwijde NOC-strategie te vervolmaken richt Internoc, na de opening van afgelopen maand in Singapore, nu het vizier op Noord-Amerika. Ook bij deze komende uitbreiding gaat de voorkeur uit naar een samenwerkingsverband met een derde partij, net zoals dit in Azië is gerealiseerd.


- Deconsolidatie Consigne.
IT Hoewel Consigne.IT een uitstekende consultancy onderneming is met een duidelijke toegevoegde waarde in de ICT-sector, ziet de Directie geen synergie voordelen ten aanzien van het uitbouwen van de groeistrategie, namelijk concentratie op de Remote Netwerk en Systeem Management activiteiten.


- Samenwerking met Computer Associates/Unicenter TNG Internoc's dochteronderneming Kivision in Hoofddorp ging in 1999 een alliantie met Computer Associates. In de kern komt dit partnership neer op het uitbouwen van Computer Associates' Unicenter TNG. Deze onderneming houdt zich bezig met het bewaken en beheren van verschillende typen hardware, applicaties, databases, netwerken en Internet-resources. Deze activiteiten leveren synergie-voordelen bij de uitbouw van de kernactiviteiten van Internoc.

- Samenwerking met Inter Acces/CarePointOne In 1999 is een samenwerking tot stand gekomen met Inter Acces, gevestigd in Hilversum. De twee ondernemingen werken in CarePointOne samen op het voor ondernemers in het midden-en kleinbedrijf zo essentiële en gewenste technische IT-beheer. Het concept is uniek omdat het alle lagen van het informatiesysteem omvat: de ERP-applicatie, de database, de systemen/ werkplekken en de netwerkcomponenten. Voor Internoc levert dit samenwerkings-verband een aanzienlijke vergroting van haar toegang tot een nieuw klantenbestand op en synergie daar waar het gaat om voorbereiding van projecten.
Vooruitzichten

Met de snelle opmars van internet en de grote mogelijkheden voor e-commerce neemt de aandacht van het internationale bedrijfsleven voor automatisering exponentieel toe. Internoc speelt hierop in door in het jaar 2000 omvangrijk verder te investeren in de infrastructuur ten behoeve van e-commerce. Naast het Local Area Network (LAN) wordt het accent ook gelegd op het beheer van websites en het management van 'wide-area-networks' (WAN). Deze laatste activiteit is met name van belang voor internationaal werkende telecombedrijven.

Op het gebied van acquisities, samenwerkingsverbanden en/of fusies, sluit de Directie niet uit belangrijke additionele stappen in het lopende boekjaar te zullen zetten. Vanwege synergie voordelen wordt hierbij in het bijzonder gekeken naar zogeheten system integrators, specialisten in het op afstand beheren van softwareapplicaties.

Momenteel voert Internoc besprekingen met partijen in de financiële wereld om te komen tot een tweede notering aan een nog nader te bepalen effectenbeurs, dit ter vergroting van de verhandelbaarheid van het aandeel. Voorts onderzoekt de Directie of de consultancy activiteiten in een verzelfstandigde vorm aan een effectenbeurs genoteerd zouden kunnen worden dan wel op een andere wijze verzelfstandigd zouden kunnen worden. Internoc verwacht de inhoudelijke orintatie te kunnen afronden in het najaar van 2000.

De Directie verwacht dat zowel de ontwikkeling van de netto omzet als de netto winst afhankelijk zal zijn van de mogelijke implementatie van bovenstaande aanpassingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Internoc Holding nv
Sylvia van Huizen
Hoeksteen 54
2132 MS Hoofddorp
Tel: +31 20 316 58 58
Fax: +31 20 653 56 58
E-mail: (info@internoc.nl)
Internetadres: www.internoc.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie