Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internoc Holding slaat vleugels uit

Datum nieuwsfeit: 30-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Internoc

Hoofddorp, 30 maart 2000

Internoc Holding slaat zijn vleugels uit naar het Verre Oosten en Noord-Amerika

Jaarcijfers 1999 in teken van voortgaande groei Belangrijke voorziening basis voor structurele groei Uitbouw van kernactiviteiten middels strategische allianties

Internoc Holding nv, gevestigd te Hoofddorp, heeft een jaar van sterke vooruitgang achter de rug. De onderneming speelt met groeiend succes in op de toenemende vraag naar dienstverlening van haar kernactiviteiten in de ICT-sector, zo wordt vandaag door de directie bekend gemaakt bij de publicatie van de resultaten over het jaar 1999.

Internoc is een internationale RCT (Remote Control Technology) onderneming, opgericht in 1996. De onderneming biedt haar diensten internationaal aan en specialiseert zich in het beheer, consultancy en dienstverlening van en rond netwerken. De aandelen van Internoc Holding staan genoteerd op de Euro.NM ('Nieuwe Markt') in Brussel.

Sterke verbetering van het bedrijfsresultaat

In het afgelopen jaar heeft Internoc haar groeistrategie, die mede gestalte krijgt via acquisities, kunnen combineren met een gezonde ontwikkeling van het bedrijfsresultaat. Dit bedrijfsresultaat steeg naar EURO 1,008 miljoen, een sterke verbetering ten opzichte van de EURO 0,141 miljoen over 1998.

De netto winst, oftewel het groepsresultaat na belastingen maar voor een éénmalige voorziening komt over 1999 uit op EURO 343.765. In 1998 bedroeg het vergelijkbare cijfer EURO 76.848.

Internoc Holding maakt met de resultaten over 1999 de verwachtingen waar. Deze verwachtingen, zoals door de Directie uitgesproken in het voorbije jaar, gingen uit van een duidelijke verbetering van de netto winst. Dit verbeterde netto resultaat is geboekt over een omzet die doorgroeide van EURO 22,8 miljoen in 1998 naar EURO 24,8 miljoen over 1999.

Belangrijke voorziening basis voor structurele groei

De specialiteit van Internoc is het beheren van netwerken via 'remote control systems', beheer op afstand dus. Aangezien de klanten van Internoc in de regel 24 uur per etmaal en zeven dagen per week gebruik maken van hun netwerken, biedt 'remote control' de ideale oplossing. Voor het beheer op afstand heeft Internoc geavanceerde 'Network Operating Centers', die te vinden zijn in Nederland en Singapore. Internoc investeert aanzienlijk in deze 'NOC's', die het instrumentele hart van de onderneming vormen.

Ter ondersteuning van belangrijke en in de afronding zijnde projecten heeft de Directie van Internoc Holding in het afgelopen boekjaar een éénmalige voorziening getroffen van EURO 4,31 miljoen. Deze voorziening betreft normale aanloopkosten van nieuwe activiteiten en investeringen in de nabije toekomst ten behoeve van de implementatie van onze Remote Control Technology bij internationaal opererende opdrachtgevers.

Uitbouw kernactiviteiten middels strategische allianties

Teneinde Internoc's internationale groeistrategie structureel gestalte te geven, zijn de volgende richtingbepalende stappen gezet:


- Joint-venture Singapore
In februari van dit jaar is de vestiging van Internoc Singapore Pte, een 51% joint-venture met Teledata (toonaangevend telecombedrijf in Singapore en actief in het gehele Verre Oosten), officieel geopend. Met deze stap geeft Internoc invulling aan de uitgestippelde strategie, die gebaseerd is op een wereldwijde 24-uursservice vanuit de drie toonaangevende tijdzones in het bedrijfsleven, te weten Azië, Europa en Noord-Amerika.


- Verplaatsing activiteiten Zweden
Het Network Operating Center voor de Europese tijdzone bevindt zich in Hoofddorp. De activiteiten in Zweden, een joint-venture, zijn samengevoegd met het NOC in Hoofddorp. Deze verhuizing vond plaats uit efficiency-overwegingen, aangezien de vestigingen in Nederland en Zweden in dezelfde tijdzone liggen.


- Strategische verkenningen Noord-Amerika
Om de wereldwijde NOC-strategie te vervolmaken richt Internoc, na de opening van afgelopen maand in Singapore, nu het vizier op Noord-Amerika. Ook bij deze komende uitbreiding gaat de voorkeur uit naar een samenwerkingsverband met een derde partij, net zoals dit in Azië is gerealiseerd.


- Deconsolidatie Consigne.
IT Hoewel Consigne.IT een uitstekende consultancy onderneming is met een duidelijke toegevoegde waarde in de ICT-sector, ziet de Directie geen synergie voordelen ten aanzien van het uitbouwen van de groeistrategie, namelijk concentratie op de Remote Netwerk en Systeem Management activiteiten.


- Samenwerking met Computer Associates/Unicenter TNG Internoc's dochteronderneming Kivision in Hoofddorp ging in 1999 een alliantie met Computer Associates. In de kern komt dit partnership neer op het uitbouwen van Computer Associates' Unicenter TNG. Deze onderneming houdt zich bezig met het bewaken en beheren van verschillende typen hardware, applicaties, databases, netwerken en Internet-resources. Deze activiteiten leveren synergie-voordelen bij de uitbouw van de kernactiviteiten van Internoc.

- Samenwerking met Inter Acces/CarePointOne In 1999 is een samenwerking tot stand gekomen met Inter Acces, gevestigd in Hilversum. De twee ondernemingen werken in CarePointOne samen op het voor ondernemers in het midden-en kleinbedrijf zo essentiële en gewenste technische IT-beheer. Het concept is uniek omdat het alle lagen van het informatiesysteem omvat: de ERP-applicatie, de database, de systemen/ werkplekken en de netwerkcomponenten. Voor Internoc levert dit samenwerkings-verband een aanzienlijke vergroting van haar toegang tot een nieuw klantenbestand op en synergie daar waar het gaat om voorbereiding van projecten.
Vooruitzichten

Met de snelle opmars van internet en de grote mogelijkheden voor e-commerce neemt de aandacht van het internationale bedrijfsleven voor automatisering exponentieel toe. Internoc speelt hierop in door in het jaar 2000 omvangrijk verder te investeren in de infrastructuur ten behoeve van e-commerce. Naast het Local Area Network (LAN) wordt het accent ook gelegd op het beheer van websites en het management van 'wide-area-networks' (WAN). Deze laatste activiteit is met name van belang voor internationaal werkende telecombedrijven.

Op het gebied van acquisities, samenwerkingsverbanden en/of fusies, sluit de Directie niet uit belangrijke additionele stappen in het lopende boekjaar te zullen zetten. Vanwege synergie voordelen wordt hierbij in het bijzonder gekeken naar zogeheten system integrators, specialisten in het op afstand beheren van softwareapplicaties.

Momenteel voert Internoc besprekingen met partijen in de financiële wereld om te komen tot een tweede notering aan een nog nader te bepalen effectenbeurs, dit ter vergroting van de verhandelbaarheid van het aandeel. Voorts onderzoekt de Directie of de consultancy activiteiten in een verzelfstandigde vorm aan een effectenbeurs genoteerd zouden kunnen worden dan wel op een andere wijze verzelfstandigd zouden kunnen worden. Internoc verwacht de inhoudelijke orintatie te kunnen afronden in het najaar van 2000.

De Directie verwacht dat zowel de ontwikkeling van de netto omzet als de netto winst afhankelijk zal zijn van de mogelijke implementatie van bovenstaande aanpassingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Internoc Holding nv
Sylvia van Huizen
Hoeksteen 54
2132 MS Hoofddorp
Tel: +31 20 316 58 58
Fax: +31 20 653 56 58
E-mail: (info@internoc.nl)
Internetadres: www.internoc.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Wereldberoertedag vraagt wereldwijd om meer gelijkheid in behandeling
Feit: een beroerte is te behandelen HYDERABAD, India-(BUSINESS WIRE)- Iedere twee seconden krijgt iemand in de wereld een beroerte. Wereldwijd...

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...