Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationaal Comité introduceert eigen wimpel voor 5 mei

Datum nieuwsfeit: 30-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONAAL COMITE 4 EN 5 MEI

Nationaal Comité introduceert Vier Vrijheid-wimpel
PERSBERICHT

Nationaal Comité introduceert Vier Vrijheid-wimpel
Amsterdam, 30 maart 2000
Bevrijdingsdag 5 mei krijgt dit jaar - lustrumjaar voor de viering van de bevrijding - een extra feestelijk eigen accent. Naast het roodwitblauw zal een speciaal ontwikkelde wimpel meewapperen, gesierd met het officiële Vier Vrijheid-logo: de fakkel met het bevrijdingsvuur in de vorm van een vredesduif. Een nieuw nationaal dundoek, naast het roodwitblauw en de oranjewimpel.
De wimpel is vandaag in Amsterdam geïntroduceerd door de voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, mevrouw P.W. Kruseman, op de plek aan de Amstel, hoek Prinsengracht, waar ook elk jaar het bevrijdingsconcert plaatsvindt. Zij overhandigde de eerste exemplaren aan Amstel-bewoners tussen de Magere Brug en de Sarphatistraat, die elk jaar naast de lusten ook de lasten dragen die zo'n muziekevenement nu eenmaal met zich meebrengt.

De overhandiging had ook een symbolische betekenis. Thema van de viering van de bevrijding is dit jaar namelijk 'Vrijheid geef je door, van generatie op generatie, van mens tot mens'.

Het Nationaal Comité hoopt met de wimpel en andere Vier Vrijheid- producten aan de nationale en provinciale festiviteiten een eigen gezicht te geven. Behalve de wimpel ontwikkelde dundoekspecialist Faber Amsterdam VB in samenwerking met het Nationaal Comité eveneens Vier Vrijheid-vlaggen, vlaggenlijnen en parasols. Deze zijn vanaf nu algemeen verkrijgbaar, in de winkel van Faber en via de website 'www.4en5mei.nl'.

Op 5 mei vindt 's morgens de start van de Nationale Viering van de Bevrijding plaats in Wageningen. Voor deze gelegenheid hangt de hele stad vol met vrijheidsvlaggen en wimpels.

Prijs van de wimpel: vanaf 30 x 175 cm f 19,45 excl. BTW.

Voor meer informatie: Nationaal Comité 4 en 5 mei, Aik Meeuse, tel. 020-6209688

30 mrt 00 17:22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie