Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondertekening overeenkomst 'huis der gemeente' in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 30-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ondertekening overeenkomsten 'huis der gemeente' op 30 maart a.s.

Na donderdag 30 maart a.s. is het officieel mogelijk op verschillende locaties in Zoetermeer te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Voorheen kon dit alleen op het Stadhuis en in de trouwboerderij 'Hofstede Meerzigt'. Op 30 maart om 14.00 uur ondertekent burgemeester dr. L. van Leeuwen daartoe overeenkomsten met verschillende Zoetermeerse ondernemingen die daarna de titel 'huis der gemeente' mogen voeren.

Al op 13 december vorig jaar stelde de gemeenteraad in zijn vergadering de uitgangspunten vast voor het aanwijzen van mogelijke locaties tot 'huis der gemeente'. Op 14 december 1999 heeft het college van burgemeester en wethouders de volgende locaties aangewezen:
Golden Tulip Zoetermeer, De Boerderij in De Drie Hooibargen, Snowworld, Best Westernhotel Zoetermeer, Restaurant De Sniep, Party Salon AA-Zicht, Dekker Zoetermeer en het PWA-sportcentrum. Op 14 maart jl. zijn daar nog drie locaties bijgekomen: Bridgehome, Mauritius en Ayers Rock.

Wie voornemens is te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan kan hiervoor na 30 maart dus niet alleen op het Stadhuis of in de Hofstede Meerzigt terecht, maar ook kan gekozen worden voor een van bovengenoemde locaties. Wel dienen de bruidsparen in spe daartoe zelf afspraken te maken met de betreffende onderneming en dit vervolgens kenbaar te maken bij de Burgerlijke Stand op het Stadhuis. De gemeente zal dan zorgdragen, naast de gebruikelijke formaliteiten voor de huwelijksvoltrekking, voor de aanwezigheid van een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand, de concept-akten en een eventueel trouwboekje.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Zoetermeer.Gemeente Zoetermeer © March 2000

Last update: 28 March 2000 (15:16)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie