Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boek 'Een schone zaak' over richtlijnen huishoudelijke zorg

Datum nieuwsfeit: 31-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn


Werken met richtlijnen voor huishoudelijke zorg: Een schone zaak

Méér dan 25.000 exemplaren Stof genoeg verkocht

plaatsingsdatum: 31 maart 2000

Uit de in 1999 gehouden enquete `De hobbels en de bobbels´ blijkt dat meer dan de helft van de thuiszorgorganisaties werkt met richtlijnen op basis van Stof genoeg. Er zijn al meer dan 25.000 exemplaren verkocht van deze richtlijnen voor schoonmaken, textiel- en maaltijdverzorging in de thuiszorg. Onder de titel Een schone zaak is nu bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW ook de invoeringswijzer voor Stof genoeg verschenen. Een schone zaak verschaft managers in de thuiszorg kennis over en inzicht in het invoeringstraject van het werken met richtlijnen.

Invoeringstraject

Een schone zaak
gaat over ideeën achter het werken met richtlijnen, over het invoeringstraject in zes stappen, over scholing en de ervaringen van andere thuiszorgorganisaties. De bijlagen bevatten handige hulpmiddelen, zoals een takenlijst en een schriftelijke vragenlijst waarmee de lezer het werken met richtlijnen kan evalueren.
Voor wie?

Een schone zaak
is in de eerste plaats geschreven voor managers in de thuiszorg die belast zijn met het opstellen van een invoeringsplan om te gaan werken met richtlijnen voor huishoudelijke zorg en dit proces moeten begeleiden. Ook kwaliteitsfunctionarissen, opleidingsfunctionarissen en andere staffunctionarissen kunnen er hun voordeel mee doen. Deze publicatie kan hun houvast geven bij de invoering van het werken met richtlijnen. Ervaringen die binnen organisaties zijn opgedaan, achtergronden en theorie over het invoeren vormen de belangrijkste bestanddelen.

Bestellen

Een schone zaak
(96 blz.) is geschreven door Hedwig Schlötjes-Belle en kost f 34,50.
ISBN 90-5050-780-8 en bestelnummer E 322482. De publicatie is te verkrijgen via de boekhandel of te bestellen bij de NIZW Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07,

fax (030) 230 64 91, email (bestel@nizw.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie