Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Strafrechtsdag over internationalisering

Datum nieuwsfeit: 31-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Justitie

31 maart

Internationalisering
Inhoud: Deze strafrechtsdag staat in het teken van 'internationalisering' en het programma is erop gericht om een levendig debat tot stand te brengen over 'internationalisering en strafrecht'. De dag wordt besloten met de afscheidsrede van Nico Keijzer.
Inleiders: Cyrille Fynaut, Christine van de Wijngaert, Nico Keijzer Workshops: (1) Onderwijs en internationalisering: Ellen Nieuwstraten (docent strafrecht KUB) en Gert Vermeulen (Rijksuniversiteit Gent); (2) Internationaal strafrecht: Machteld Boot (aio, KUB) en Elies van Sliedregt (aio, KUB / T.M.C. Asser Instituut); (3) Mensenrechten, strafrecht en verzoening: Afshin Ellian (aio, KUB) en Ernst Hirsch Ballin (hoogleraar Internationaal recht, KUB; 11.00-12.00 uur) en Willem van Genugten (hoogleraar Internationaal recht, KUB; 14.00-15.00 uur); (4) Doorwerking EVRM in het strafrecht: Piet-Hein van Kempen, (post doc, KUB en Taru Spronken (advocate en tevens universitair docent aan de Universiteit Maastricht). De workshops worden 's middags herhaald.
Plaats: KU Brabant, gebouwen Q en A, Warandelaan, Tilburg Tijd: 9.30-17.00 uur (receptie/borrel na)
Informatie/inschrijving: vakgroepsecretariaat, tel.: 013-4662254 e-mail: (M.J.W.deJong@kub.nl)
Kosten: geen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie