Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nos-teletekst nu ook op mobiele internet

Datum nieuwsfeit: 31-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Van : voorlichting NOS Radio en Televisie
d.d. : 31 maart 2000
Nr. : 111

NOS-TELETEKST NU OOK OP MOBIELE INTERNET

Een deel van de pagina’s van NOS-Teletekst is vanaf morgen ook mobiel te raadplegen. Met een mobiele WAP-telefoon is de gebruiker in staat Teletekstpagina’s op elke plaats in Nederland te raadplegen. Deze toegevoegde service van NOS-Teletekst is mogelijk door een samenwerkingsovereenkomst tussen de NOS en Wapmagic.

Het mobiele Internet ontwikkelt zich in een snel tempo. De NOS gaat mee met deze ontwikkelingen door NOS-Teletekst zichtbaar te maken op het mobiele net. Om dit te realiseren heeft de NOS een samenwerkingsverband gesloten met Wapmagic, een aanbieder van mobiele Internetdiensten. Wapmagic ontsluit de NOS-Teletekstpagina’s door middel van het Wireless Application Protocol (WAP).

De additionele NOS WAP-dienst wordt gekoppeld aan de m-info service van KPN. Hierin zullen in eerste instantie het laatste nieuws (pagina 101 en verder), de televisieprogrammering (201 t/m 216), Financieel Nieuws (501 t/m 519), Sportnieuws (601 en verder) en de Verkeersinformatie (een selectie uit hoofdstuk 700) zichtbaar zijn. In een later stadium zal deze dienst verder worden uitgebouwd. De kosten voor het benaderen van NOS-Teletekst via WAP bedragen fl. 1,-- per dag.

WAP
WAP staat voor Wireless Application Protocol. WAP is een wereldwijd standaardprotocol dat gebruikers van mobiele apparatuur (telefoon en palmtop-computers) in staat stelt vanaf iedere locatie snel en eenvoudig toegang te hebben tot informatie en services. Door WAP wordt de toegankelijkheid van informatie uitgebreid van de bestaande vaste systemen naar mobiele systemen.
Voorlichting NOS-Radio en Televisie Wapmagic B.V. Fred de Vries Arnold Bogaards 035 6775304 035 - 6993550 (fred.de.vries@rtv.nos.nl) (arnoldb@Wapmagic.com) www.nos.nl www.wapmagic.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie