Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BNA kring Rijnmond stimuleert belangstelling architectuur

Datum nieuwsfeit: 31-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bond van Nederlandse Architecten

Prijsvraag Dag van de Architectuur 2000 en 2001 Rotterdam

BNA kring Rijnmond stimuleert belangstelling architectuurBNA kring Rijnmond organiseert in het kader van de Dag van de Architectuur 2000 een prijsvraag voor een ontwerp van meerdere tijdelijke expositie-paviljoens. De bedoeling is dat het resultaat daarvan een jaar later, op de Dag van de Architectuur 2001, daadwerkelijk op een nader te bepalen plaats in het centrum van Rotterdam gerealiseerd wordt. In 2001 is Rotterdam, samen met Porto, culturele hoofdstad van Europa. Tevens vindt in 2001 de landelijke aftrap van de Dag van de Architectuur in Rotterdam plaats. De paviljoens zullen dan ook een prominente rol gaan spelen. Met de prijsvraag wil de plaatselijke kring Rijnmond van de Bond van Nederlandse Architecten BNA nieuwe architectonische denkbeelden en ontwikkelingen stimuleren en uitdragen.

Klik op het logo om direct naar de site van het Tijdelijk Expositie Paviljoen 2000 te gaan

Jong talent welkom
De kleinschalige opgave van de prijsvraag en de daadwerkelijke realisering biedt vooral jonge ontwerpers en onbekend talent een uitgelezen kans zich te profileren. Met name deze groep mensen wordt dan ook van harte uitgenodigd aan deze prijsvraag deel te nemen. De prijsvraag staat open voor architecten, industrieel ontwerpers en interieur-architecten, mits zij staan ingeschreven in hun respectievelijke registers, alsmede studenten in de hiervoor genoemde disciplines.
Een deskundige jury zal uit de inzendingen zo mogelijk vijf ontwerpen voordragen voor realisatie. De ontwerpers van de uitverkoren ontwerpen ontvangen een geldprijs voor de verdere uitwerking en een honorarium van 15% van de bouwkosten.

Planning
De planning van de prijsvraag ziet er als volgt uit:
· Aanmelden en bestellen van het programma kan tot 14 mei 2000.
· Inzenden van de ontwerpen voor 26 mei 2000.
· Start expositie 1 juli 2000 in het Nederlandse Architectuur Instituut in Rotterdam.

· Bekendmaking winnaars 8 juli 2000.

· Opening gerealiseerde ontwerpen 1 juli 2001.
In Rotterdam is dit jaar de Dag van de Architectuur als gevolg van de finale van Europees voetbal kampioenschap verschoven naar 8 juli.

Het prijsvraagprogramma kan per post, fax of e-mail aangevraagd worden bij het secretariaat van de BNA-Kring Rijnmond: mevrouw E. van den Berg, postbus 19606 in Amsterdam of faxnummer 020-5553699 of e-mail adres (evandenberg@bna.nl).
Daarnaast is de informatie vanaf eind maart te downloaden van internet: www.bbvh.nl/bnarijnmond

Het inschrijfgeld bedraagt fl.90,- , over te maken op bankrekening ING-nummer: 69324004 t.n.v. : BNA Kring Rijnmond en onder vermelding van Prijsvraag Dag van de architectuur 2000.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Hans Karsen, telefoon 070-392 32 17 of Joris Hoytema, telefoon 010-241 74 68.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie