Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Deventer onderzoekt koopgedrag bewoners

Datum nieuwsfeit: 31-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 13, 31 maart 2000

DEVENTER ONDERZOEKT KOOPGEDRAG BEWONERS

De gemeente Deventer neemt dit voorjaar deel aan een onderzoek naar het koopgedrag van de consument. De Kamers van Koophandel hebben eerder in 1990 en 1995 met de provincies Overijssel en Drenthe een dergelijk onderzoek verricht. Per plaats wordt bekeken waarom de consument bepaalde winkelcentra bezoekt. Daarnaast heeft de gemeente aan bureau I&O uit Enschede, uitvoerder van het
Provinciaal Koopstromenonderzoek, opdracht gegeven voor een aanvullend wijkkoopstromenonderzoek. De gemeente verwacht in september over de uitkomsten van beide onderzoeken te beschikken.

Door de onderzoeken komen gegevens beschikbaar die de gemeente kan gebruiken om te bepalen in hoeverre het feitelijk koopgedrag (per branchegroep) in Deventer gewijzigd is ten opzichte van vijf en tien jaar geleden. Verder levert het gegevens op voor het gemeentelijk detailhandelsbeleid. De gemeente is van plan de nota detailhandel van 1993 op basis van onder meer de gegevens van deze onderzoeken te actualiseren.

Het wijkkoopstromenonderzoek richt zich op een groot aantal aankooplocaties binnen Deventer: kernwinkelapparaat (1), Keizerslanden (2), Flora Colmschate (3),
Runshopcentre De Snipperling (4), centrum Diepenveen (5), centrum Schalkhaar (6), Zwolseweg en Boxbergerweg (7), Zamenhofplein/Van Vlotenlaan en P. de Hooghstraat (8), Rielerweg en Brinkgreverweg (9) en tot slot de Deltabuurt (10).

Door aanvullend wijkkoopstromenonderzoek naar het koopgedrag van de consument met betrekking tot de wijk- en buurtcentra wil de gemeente de beschikking krijgen over actuele cijfers ten aanzien van de vitaliteit van de aankooplocaties. Ook voor de toekomstige ontwikkelingen van de stad is dit van belang. In het onderzoek wordt ook meegenomen welke markten door de consument bezocht worden.

Voor het eerst komt er inzicht in de effecten van de ontwikkeling van het Runshopcentre De Snipperling, zowel lokaal (al of niet aanvullend op de binnenstad), als wel regionaal (aanzuigende functie). Hiermee komt mogelijk een antwoord op de vraag of de komst van het Runshopcentre de ondervertegenwoordiging van de meubelbranche in Deventer, onder meer door het vertrek van Resink, heeft opgeheven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie