Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AEX introduceert nieuwe buitenlandse opties

Datum nieuwsfeit: 07-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Exchanges

08 Feb 2000 AEX introduceert opties op Amerikaanse, Duitse en Finse 'Blue Chips'
Persbericht 2000.013

Amsterdam Exchanges introduceert opties op Amerikaanse, Duitse en Finse 'Blue Chips'

Amsterdam Exchanges zal, ijs en weder dienende, op 7 maart 2000 opties op de volgende buitenlandse aandelen introduceren:

Duitsland: DaimlerChrysler, Deutsche Bank, Deutsche Telekom

Finland: Nokia

Verenigde Staten: Cisco Systems, Intel, Microsoft

Uit marktonderzoek blijkt dat opties op buitenlandse aandelen hoog op het verlanglijstje van beleggers staan . Amsterdam Exchanges komt hiermee dus tegemoet aan de toenemende vraag bij beleggers naar opties op buitenlandse 'Blue Chips'. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat deze zeven aandelenfondsen tot de top tien van buitenlandse fondsen behoren die Nederlandse beleggers nu reeds in portefeuille hebben. Eén en ander past ook goed in het beleid van Amsterdam Exchanges om een uitgebreid assortiment aandelenproducten te bieden.

De contractgrootte van de opties is, zoals gebruikelijk in Amsterdam, gelijk aan 100 aandelen. De opties op de Europese fondsen worden genoteerd in euro, terwijl de de Amerikaanse fondsen worden genoteerd in US$. De looptijden van de opties zijn 3, 6 en 9 maanden en 2 jaar. De handel zal starten met de afloopmaanden april, juli, oktober en oktober 2001.

© Amsterdam Exchanges / Pers en Public Affairs

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie