Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maand april in teken van fotografie bij CANAL+

Datum nieuwsfeit: 01-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Þ

Hilversum, 30 maart 2000

PERSBERICHT

maand april in teken van fotografie

CANAL+ staat de gehele maand april in het teken van de fotografie. Naast de indrukwekkende foto-reportage van de bekende fotograaf Salgado tevens drie uiteenlopende documentaires over bekende fotografen. Een mode-, oorlogs-, reis- en showbizfotograaf aan het woord?

Que Viva Tina
Tina Modotti leidde een leven vol glitter, glamour, kunst en politiek. Ze poseerde naakt en ontpopte later zelf tot een opmerkelijke fotografe door haar realistische beelden van Mexico. Maar in 1942 kwam er een abrupt einde aan haar leven, toen ze op 45-jarige leeftijd in een taxi stierf. Werd ze vermoord? Een onderzoek naar een raadselachtige dood. Uitzending: CANAL+ 1 op 1 april om 18.05 uur.

Lovers of Adventure
Lovers of Adventure is een wervelend, bekroond reisverslag. Hoofdpersonen zijn Martin London en zijn 16-jarige vriendin Osa, die de gekste uithoeken van de aarde bezoeken. Ze filmden onder meer de Namba's, de agressieve kannibalenstam! Uitzending: CANAL+ 1 op 8 april om 18.05 uur

Richard Avedon: Darkness And Light
De wereld telt vele modefotografen, maar Richard Avedon is een geval apart. Met zijn unieke stijl en vernieuwende visie veranderde Avedon in de jaren '40 en '50 voorgoed het gezicht van de modefotografie. Een portret van een visueel genie. Uitzending: CANAL+ 1 op 15 april om 18.00 uur.

NAM, Back In The Picture
Tim Page won vele prijzen voor zijn foto's van de Vietnamoorlog. Bij wijze van experiment keert hij nu terug naar Vietnam om kennis te maken met zijn Vietnamese collegae, die de oorlog destijds vanuit een heel ander perspectief belichtten. Uitzending: CANAL+ 1 op 22 april om 18.05 uur.

Michel Comte, Between the World of Luxury and Misery De Zwitser Michel Comte is sterfotograaf in een dubbele betekenis. Een fotograaf van sterren, die dankzij zijn foto's zelf ster geworden is. Eén van zijn meest ongewone reportages is die met superster Sharon Stone. Maar ook zijn erotisch getinte composities van mens en dier zijn beroemd. Wanneer Comte niet in de 'glamour' werkt, zie je hem in Haïti waar hij gratis foto's maakt voor hulporganisaties, om kinderen van de hongerdood te redden. Uitzending: CANAL+ 1 op 29 april om 18.05 uur.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie