Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening 'Dutchbase Bugonjo' in Bosnië

Datum nieuwsfeit: 01-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie
Persberichten


Opening 'Dutchbase Bugonjo' in Bosnië

31-03-2000

De Nederlandse ambassadeur in Bosnië, drs F. Racké, opent zaterdag 1 april een nieuwe basis voor de Nederlandse troepen in Bugonjo.

Deze basis wordt het nieuwe hoofdkwartier van het Nederlandse bataljon in Bosnië. De nieuwe locatie is nodig in verband met de aanpassing van het Nederlandse operatiegebied. De Nederlandse bijdrage aan SFOR gaat van zo´n 1000 naar 1500 militairen.

Tevens draagt kolonel R.H. Sandee hierbij zijn functie als contingentscommandant over aan zijn opvolger, brigade-generaal W.M. Verschraegen.
Plaatselijke aannemers zijn nog volop bezig met de bouwwerkzaamheden onder leiding van een Defensie bouwteam. Het nieuwe hoofdkwartier ligt centraler in het nieuwe inzetgebied. Op dit moment wonen en werken zo´n vijftig militairen op base Bugonjo. Wanneer de bouwwerkzaamheden in voorjaar 2001 zijn afgerond, biedt Bugonjo onderdak aan zo´n 750 militairen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie