Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: Groningen

Datum nieuwsfeit: 01-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 1-04-2000
Persberichten regio Groningen
zaterdag 1 april 2000

Dagelijkse persinformatie

Groningen

Alcohol gebruik
Op de Goudlaan heeft de politie vrijdagavond een 33-jarige stadjer aangehouden. Na controle bleek de bestuurder ruim 1.5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien was het rijbewijs van de man al eerder ingenomen en moest hij nog een forse geldboete betalen. De man is na verhoor ongesloten voor de parketpolitie.
Alcohol
Op de Coendersweg werd een 35-jarige stadjer aangetroffen die eveneens teveel gedronken had. Deze bestuurder bleek ruim 0.7 promille in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een proces verbaal.

Tas in voorwiel
Een 24-jarige vrouw uit Groningen raakte vrijdagmiddag gewond bij een val met haar fiets. De vrouw kreeg op de IJselstraat haar aan het stuur hangende tas in het voorwiel en sloeg vervolgens met de fiets over de kop. Het slachtoffer moest door een ambulance met nekklachten naar een ziekenhuis.

Lastige klant
In een slaaphuis aan de Schoolstraat heeft de politie vrijdagavond een 32-jarige stadjer aangehouden. De man gedroeg zich vervelend in het slaaphuis en weigerde vervolgens te vertrekken. Toen de politie arriveerde bedreigde hij een personeelslid en begon hij vernielingen aan te richten. Hierop werd de man meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Onbekende celganger
Afgelopen nacht heeft de politie op de Grote Markt een tot nu onbekende man opgepakt. De verdachte stond personeel van een café uit te dagen en vervolgens te bedreigen. Toen hij weigerde daarmee op te houden werd hij door enkele personeelsleden vastgehouden tot de politie was gewaarschuwd. Aan het bureau weigerde de man elke medewerking. Ook zijn naam weigerde hij op te geven. Daarop werd de man als NN ingesloten.

Café ruzie
Afgelopen nacht troffen agenten in een café aan de Zonnelaan twee stadjers aan die beiden gezichtsletsel hadden opgelopen. De slachtoffers hadden ruzie gekregen met een andere bezoeker. Deze bezoeker was in het café niet gewenst. Toen hij door de eigenaar uit het café was gezet, kwam hij enkel minuten later terug met een pistool. Hiermee sloeg hij de beide slachtoffers in het gezicht. Met achterlating van het pistool vertrok de verdachte. Na onderzoek bleek het een speelgoed pistool te zijn. De beide slachtoffers moesten door ambulance personeel worden behandeld. De politie stelt een onderzoek in.

Woordenwisseling
In de Gelkingestraat heeft de politie afgelopen nacht een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte had in een café een 19-jarige stadjer met een bierglas in het gezicht geslagen. Beide hadden een woordenwisseling gekregen over oude zaken. Het slachtoffer moest met een ziekenauto naar een ziekenhuis. De verdachte is ingesloten.

Leek: Bejaarde breekt heup
Op de Schans in Leek liep een 83-jarige inwoner van die plaats vermoedelijk een bot of heupbreuk op. De man kreeg geen voorrang van een 17-jarige bromfietser, waardoor hij met zijn fiets kwam te vallen. De man moest naar een ziekenhuis in Groningen worden gebracht.
Delfzijl: alcohol
Op de Fivellaan heeft de politie een 22-jarige man uit Zeerijp aangehouden. De man bleek teveel alcohol gebruikt te hebben. Bij controle werd een promillage van iets meer dan 0.5 promille aangetroffen. De man kreeg een proces verbaal.

Delfzijl: Mishandeling en alcohol
Een 55-jarige man uit Termunten is vrijdagavond op de Rijksweg in Delfzijl aangehouden. De man bleek in een winkel aan de Jachtlaan een medewerker te hebben mishandeld. Toen de politie hem op zijn fiets aantrof bleek bovendien dat hij teveel gedronken had. Na een blaastest constateerden de agenten ruim 2.5 promille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een proces verbaal voor mishandeling en alcohol gebruik.
Delfzijl: Alcohol
Op het Eemskanaal werd nog een 57-jarige inwoner van Delfzijl staande gehouden. Hij bleek ruim 1 promille in zijn bloed te hebben. Ook deze man ging met een proces verbaal de deur uit.

Delfzijl: Vernieling verkeerspaal
Een 26-jarige man uit Appingedam is afgelopen nacht door de politie op de Rijksweg in Delfzijl aangehouden. De man had op de Rijksweg een verkeerspaal uit de grond getrokken en midden op de rijbaan gegooid. Vervolgens stapte de man met enkele vrienden in een taxi. Juiste passerende agenten hielden de taxi staande en namen de verdachte mee naar het bureau, waar hij een proces verbaal kreeg.
Slochteren: controle vuilstort
Bij een preventieve controle op het vervoer van vuil naar een stortplaats in Slochteren heeft de politie 35 bestuurders gecontroleerd op het vervoer met aanhangwagens. Slechts drie automobilisten konden de controle met goed gevolg doorstaan. Bij de overige 32 automobilisten werden verschillende technische overtredingen van de voertuigen geconstateerd. Alle bestuurders kregen een waarschuwing. De politie zal echter tijdens de opening van de stortplaats vaker controleren.

Hoogezand: alcohol
Een 39-jarige man uit Veendam kreeg afgelopen een bekeuring voor het rijden onder invloed. Bij de blaastest werd ruim 2.5 promille alcohol in zijn bloed aangetroffen. De man moest na het onderzoek zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 16 uur opgelegd. Een 57-jarige man uit Hoogezand mocht aan het politiebureau een bloedproef afleggen . Hij bleek niet in staat de blaastest te voltooien.
Muntendam: bedreiging
Een 25-jarige man uit Muntendam meldde zich vrijdagavond zelf aan het politiebureau nadat hij in een jeugdsoos andere bezoekers had bedreigd met een mes. De politie had in de soos al en onderzoek ingesteld, maar trof de man niet meer aan. Terwijl de slachtoffers aan het bureau hun aangifte deden, belde de verdachte. Hij werd opgehaald. De man verklaarde aan het bureau drugs en drank te hebben gebruikt. Hij moest voor onderzoek in een ziekenhuis worden behandeld omdat hij totaal van de wereld was.

Winschoten: autogordel controle
Bij een controle op het dragen van de autogordel heeft de politie vrijdagmiddag 22 automobilisten bekeurd. Er werden 75 bestuurders gecontroleerd. De controle vond plaats op de Blijhamsterweg.
Scheemda: Rijbewijs inleveren
Een 33-jarige Appingedammer moest vrijdagavond zijn rijbewijs aan het politiebureau achterlaten. De man reed met zijn auto op de A7 bij Scheemda 178 km per uur, waar hij slechts 120 km per uur mocht rijden. Agenten wisten de man na een achtervolging van enkele kilometers te achterhalen. De boete krijgt hij binnenkort thuis gestuurd.
Stadskanaal: alcohol
Een 19-jarige man uit Stadskanaal kreeg afgelopen nacht op de Azielaan een proces verbaal voor het rijden onder invloed. Bij een controle bleek hij 1.35 promille in zijn bloed te hebben.
Ter Apelkanaal: brand in schuur
Door het spelen met vuur in een stapel hooi brandde vrijdagavond een schuur achter een woning aan de Boswijklaan af. Snel aanwezige agenten wisten twee paardjes en een konijn in veiligheid te brengen. De schuur moest door de brandweer worden geblust. Een 13-jarige zoon van de bewoners gaf aan het vuur te hebben aangestoken, maar hij dacht dat het ook weer op tijd was gedoofd.

Bourtange: Ongeval door alcohol
Op de Willem Lodewijkstraat botste afgelopen nacht een 20-jarige man uit Vlagtwedde met zijn auto tegen een boom. Zijn 20-jarige passagier uit Vlagtwedde moest tengevolge van de botsing met arm lestel naar een ziekenhuis. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Een blaastest wees uit dat hij 1.3 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...