Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: Groningen

Datum nieuwsfeit: 01-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 1-04-2000
Persberichten regio Groningen
zaterdag 1 april 2000

Dagelijkse persinformatie

Groningen

Alcohol gebruik
Op de Goudlaan heeft de politie vrijdagavond een 33-jarige stadjer aangehouden. Na controle bleek de bestuurder ruim 1.5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien was het rijbewijs van de man al eerder ingenomen en moest hij nog een forse geldboete betalen. De man is na verhoor ongesloten voor de parketpolitie.
Alcohol
Op de Coendersweg werd een 35-jarige stadjer aangetroffen die eveneens teveel gedronken had. Deze bestuurder bleek ruim 0.7 promille in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een proces verbaal.

Tas in voorwiel
Een 24-jarige vrouw uit Groningen raakte vrijdagmiddag gewond bij een val met haar fiets. De vrouw kreeg op de IJselstraat haar aan het stuur hangende tas in het voorwiel en sloeg vervolgens met de fiets over de kop. Het slachtoffer moest door een ambulance met nekklachten naar een ziekenhuis.

Lastige klant
In een slaaphuis aan de Schoolstraat heeft de politie vrijdagavond een 32-jarige stadjer aangehouden. De man gedroeg zich vervelend in het slaaphuis en weigerde vervolgens te vertrekken. Toen de politie arriveerde bedreigde hij een personeelslid en begon hij vernielingen aan te richten. Hierop werd de man meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Onbekende celganger
Afgelopen nacht heeft de politie op de Grote Markt een tot nu onbekende man opgepakt. De verdachte stond personeel van een café uit te dagen en vervolgens te bedreigen. Toen hij weigerde daarmee op te houden werd hij door enkele personeelsleden vastgehouden tot de politie was gewaarschuwd. Aan het bureau weigerde de man elke medewerking. Ook zijn naam weigerde hij op te geven. Daarop werd de man als NN ingesloten.

Café ruzie
Afgelopen nacht troffen agenten in een café aan de Zonnelaan twee stadjers aan die beiden gezichtsletsel hadden opgelopen. De slachtoffers hadden ruzie gekregen met een andere bezoeker. Deze bezoeker was in het café niet gewenst. Toen hij door de eigenaar uit het café was gezet, kwam hij enkel minuten later terug met een pistool. Hiermee sloeg hij de beide slachtoffers in het gezicht. Met achterlating van het pistool vertrok de verdachte. Na onderzoek bleek het een speelgoed pistool te zijn. De beide slachtoffers moesten door ambulance personeel worden behandeld. De politie stelt een onderzoek in.

Woordenwisseling
In de Gelkingestraat heeft de politie afgelopen nacht een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte had in een café een 19-jarige stadjer met een bierglas in het gezicht geslagen. Beide hadden een woordenwisseling gekregen over oude zaken. Het slachtoffer moest met een ziekenauto naar een ziekenhuis. De verdachte is ingesloten.

Leek: Bejaarde breekt heup
Op de Schans in Leek liep een 83-jarige inwoner van die plaats vermoedelijk een bot of heupbreuk op. De man kreeg geen voorrang van een 17-jarige bromfietser, waardoor hij met zijn fiets kwam te vallen. De man moest naar een ziekenhuis in Groningen worden gebracht.
Delfzijl: alcohol
Op de Fivellaan heeft de politie een 22-jarige man uit Zeerijp aangehouden. De man bleek teveel alcohol gebruikt te hebben. Bij controle werd een promillage van iets meer dan 0.5 promille aangetroffen. De man kreeg een proces verbaal.

Delfzijl: Mishandeling en alcohol
Een 55-jarige man uit Termunten is vrijdagavond op de Rijksweg in Delfzijl aangehouden. De man bleek in een winkel aan de Jachtlaan een medewerker te hebben mishandeld. Toen de politie hem op zijn fiets aantrof bleek bovendien dat hij teveel gedronken had. Na een blaastest constateerden de agenten ruim 2.5 promille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een proces verbaal voor mishandeling en alcohol gebruik.
Delfzijl: Alcohol
Op het Eemskanaal werd nog een 57-jarige inwoner van Delfzijl staande gehouden. Hij bleek ruim 1 promille in zijn bloed te hebben. Ook deze man ging met een proces verbaal de deur uit.

Delfzijl: Vernieling verkeerspaal
Een 26-jarige man uit Appingedam is afgelopen nacht door de politie op de Rijksweg in Delfzijl aangehouden. De man had op de Rijksweg een verkeerspaal uit de grond getrokken en midden op de rijbaan gegooid. Vervolgens stapte de man met enkele vrienden in een taxi. Juiste passerende agenten hielden de taxi staande en namen de verdachte mee naar het bureau, waar hij een proces verbaal kreeg.
Slochteren: controle vuilstort
Bij een preventieve controle op het vervoer van vuil naar een stortplaats in Slochteren heeft de politie 35 bestuurders gecontroleerd op het vervoer met aanhangwagens. Slechts drie automobilisten konden de controle met goed gevolg doorstaan. Bij de overige 32 automobilisten werden verschillende technische overtredingen van de voertuigen geconstateerd. Alle bestuurders kregen een waarschuwing. De politie zal echter tijdens de opening van de stortplaats vaker controleren.

Hoogezand: alcohol
Een 39-jarige man uit Veendam kreeg afgelopen een bekeuring voor het rijden onder invloed. Bij de blaastest werd ruim 2.5 promille alcohol in zijn bloed aangetroffen. De man moest na het onderzoek zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 16 uur opgelegd. Een 57-jarige man uit Hoogezand mocht aan het politiebureau een bloedproef afleggen . Hij bleek niet in staat de blaastest te voltooien.
Muntendam: bedreiging
Een 25-jarige man uit Muntendam meldde zich vrijdagavond zelf aan het politiebureau nadat hij in een jeugdsoos andere bezoekers had bedreigd met een mes. De politie had in de soos al en onderzoek ingesteld, maar trof de man niet meer aan. Terwijl de slachtoffers aan het bureau hun aangifte deden, belde de verdachte. Hij werd opgehaald. De man verklaarde aan het bureau drugs en drank te hebben gebruikt. Hij moest voor onderzoek in een ziekenhuis worden behandeld omdat hij totaal van de wereld was.

Winschoten: autogordel controle
Bij een controle op het dragen van de autogordel heeft de politie vrijdagmiddag 22 automobilisten bekeurd. Er werden 75 bestuurders gecontroleerd. De controle vond plaats op de Blijhamsterweg.
Scheemda: Rijbewijs inleveren
Een 33-jarige Appingedammer moest vrijdagavond zijn rijbewijs aan het politiebureau achterlaten. De man reed met zijn auto op de A7 bij Scheemda 178 km per uur, waar hij slechts 120 km per uur mocht rijden. Agenten wisten de man na een achtervolging van enkele kilometers te achterhalen. De boete krijgt hij binnenkort thuis gestuurd.
Stadskanaal: alcohol
Een 19-jarige man uit Stadskanaal kreeg afgelopen nacht op de Azielaan een proces verbaal voor het rijden onder invloed. Bij een controle bleek hij 1.35 promille in zijn bloed te hebben.
Ter Apelkanaal: brand in schuur
Door het spelen met vuur in een stapel hooi brandde vrijdagavond een schuur achter een woning aan de Boswijklaan af. Snel aanwezige agenten wisten twee paardjes en een konijn in veiligheid te brengen. De schuur moest door de brandweer worden geblust. Een 13-jarige zoon van de bewoners gaf aan het vuur te hebben aangestoken, maar hij dacht dat het ook weer op tijd was gedoofd.

Bourtange: Ongeval door alcohol
Op de Willem Lodewijkstraat botste afgelopen nacht een 20-jarige man uit Vlagtwedde met zijn auto tegen een boom. Zijn 20-jarige passagier uit Vlagtwedde moest tengevolge van de botsing met arm lestel naar een ziekenhuis. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Een blaastest wees uit dat hij 1.3 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie