Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 01-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht Persberichten Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Zaterdag 1 april 2000, 11.00 uur

Gestolen gouden- en platinaplaten gevonden
Utrecht - Bij de politie kwam gisteravond rond elf uur een anonieme tip binnen over het achterlaten van gouden en platinaplaten op een terrein aan de Utrechtseweg.

De politie, met in het achterhoofd rekeninghoudend met een 1 april grap, besloot toch op onderzoek uit te gaan. Na enig speurwerk werd in een hoek van het terrein twee plastic zakken aangetroffen. Daarin bleken inderdaad gouden- en platinaplaten te zitten, eigendom van de bands Earth & Fire en Focus. Bekend was dat deze goederen op 28 maart jl. waren gestolen bij een woninginbraak in Blaricum. Na onderzoek gingen de goederen retour naar de gelukkige eigenares.

Vrouwen aangehouden
Utrecht - De politie hield vrijdagavond rond negen uur drie vrouwen aan op verdenking van openlijke geweldpleging / mishandeling. De vrouwen waren een verzorgingsflat aan de Saffierlaan binnengedrongen en hadden daar een bewoonster belaagd en mishandeld.
De vrouwen, twee afkomstig uit Nieuwegein en een uit Ede, zeiden om hun aanwezigheid in de flat te verklaren, dat zij op zoek waren naar medische hulp omdat zij zojuist een verkeersongeval hadden gehad. Echter van uiterlijke verwondingen was geen sprake en in de omgeving waren geen meldingen van aanrijdingen binnengekomen. De politie sluit ook niet uit dat de vrouwen op dievenpad waren in de flat. De drie zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Gordelcontrole Click-Vast
Utrecht - Bij gordelcontroles op diverse plaatsen in de stad werden gistermorgen en gistermiddag in totaal 122 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Bij toezicht in het centrum kregen 25 fietsers een bekeuring voor het tegen de richting infietsen op de Oudegracht.

Utrechter redt plaatsgenoot
Utrecht - Een 36-jarige man uit Utrecht voorkwam gistermiddag door krachtdadig optreden, dat een 29-jarige plaatsgenoot verdronk in het water van de Leische Rijn.

De 29-jarige had, al rijdend op zijn bromscooter over de Rijksstraatweg, een epileptische aanval gekregen en was pardoes het water ingereden. De 36-jarige Utrechter zag dit voorval gebeuren en hoewel hij niet kon zwemmen, bedacht hij zich geen moment en sprong direct het behoorlijke koude water en redde zijn plaatsgenoot. Ter observatie is het slachtoffer vervoerd naar het Oudenrijn ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie