Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 01-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 1-04-2000 Persberichten 1 april 2000

Politieberichten

Eindhoven: Bedreiging
Vrijdagmiddag omstreeks 17.50 uur zijn op de Neckerspoel twee jongens van 13 jaar uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor hadden zij in een bus een buschauffeur met een wapen bedreigd. Bij aanhouding van de jongens werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Dit voorwerp werd inbeslaggenomen. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau. Bij onderzoek bleek het te gaan om een speelgoedpistool. Na verhoor werden de jongens overgedragen aan de ouders.

Eindhoven: Vechtpartij
Vrijdagavond omstreeks 20.40 uur zijn bij een vechtpartij in de Heuvel Galerie twee mannen, beiden 20 jaar, uit Eindhoven en een 22- jarige man uit Geldrop aangehouden. Zij hadden ruzie gekregen met een 40- jarige man uit Rotterdam, die daar met een reclamebord liep. Een van de mannen sloeg tegen het reclamebord. De Rotterdammer zei daar wat van. Direct daarop begonnen zij met de Rotterdammer te vechten. Een agent, die daar in zijn vrije tijd aan het winkelen was, wilde hen scheiden. Hij liep daarbij verwondingen op aan neus en lip. Een ge-waarschuwde politiesurveillance hield de verdachten aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Vrijdagavond zijn op diverse locaties in het stadsdeel Strijp verkeerscontroles gehouden. 19 bestuurders kregen een proces-verbaal: 1x verkeerde plaat op bromfiets, 6x geen helm, 2x geen bromfietscertificaat, 1x geen hulpkoppeling, 1x te hoge snelheid, 1x rijden door roodlicht en 7x het niet dragen van een autogordel.
Eindhoven: Tippelen
Een 21- jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats tippelde zaterdagmorgen omstreeks 0.20 uur op de Wattstraat. Zij is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Een 45- jarige automobilist uit Eindhoven is zaterdagmorgen omstreeks
1.00 uur op de Dr. Schaepmanlaan gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,80 promilla-ge. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Op de Dr. Schaepmanlaan werd omstreeks 1.35 uur een 30- jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Bij de ademanalyse blies hij 0,95 promillage. Hij kreeg een rijverbod van 3uur en een proces-verbaal. Zaterdagmorgen omstreeks 3.10 uur is op de Geldropseweg een 55- jarige automobiliste uit Heeze gecontroleerd. De vrouw bleek gedronken te hebben. Zij blies 1,15 promillage. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een rijverbod van 5 uur. Later op de morgen, omstreeks 4.15 uur, werd zij rijdend in haar auto aangetroffen op de Aalsterweg. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden tijdens een rijverbod. Haar auto is aan het politiebureau gestald. Een 28- jarige automobilist uit Geldrop is zaterdagmorgen omstreeks 4.30 uur op de Geldropseweg gecontroleerd. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Aan het politiebureau blies hij 0,70 promille. Hij kreeg een rijverbod van 2uur en een proces-verbaal. Zaterdagmorgen om 4.38 uur is op de Geldropseweg een 28- jarige automobiliste uit Geldrop aangehouden. Bij controle bleek zij gedronken te hebben. Zij blies 2,00 promillage. Haar rijbewijs is ingevorderd. Zij kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal.
Eindhoven: Diefstal geld
Zaterdagmorgen om 1.10 uur is op de Markt een 19- jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor was hij een jongerencentrum aan de Smalle Haven binnen gegaan. Een van de medewerkers herkende hem van diefstal geld uit een jas eerder gepleegd. De medewerker sprak hem daarop aan. Onmiddellijk rende hij weg richting Markt. De gewaarschuwde politie kon hem daar aanhouden. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Vechten op straat
Een politiesurveillance trof zaterdagmorgen omstreeks 1.50 uur twee vechtende personen aan op het Stratumseind. Bij aanhouding bleek het te gaan om twee Eindhovenaren van 20 en 26 jaar. Zij kregen een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachte met XTC pillen
Zaterdagmorgen om 1.50 uur is in een horecagelegenheid aan de Dommelstraat een 28- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een portier betrapte hem bij verkoop van XTC pillen. Bij de Eindhovenaar zijn 9 XTC pillen aangetroffen en inbeslaggenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mannen betrapt bij diefstal uit auto Zaterdagmorgen om 5.57 uur is in de Elisabethtunnel een 17- jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Kort daarvoor had hij met een maat diefstal gepleegd in meerdere autos aan de Past. Petersstraat. De gewaarschuwde politie trof hem en zijn maat daar aan nabij de muziekschool. Onmiddellijk zette zij het op een lopen. Na een korte achtervolging kon de 17- jarige gepakt worden. Zijn maat wist te ontkomen. De verdachte is ingesloten aan het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie