Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wevers overtuigend winnaar internationale Zuiderzeerally

Datum nieuwsfeit: 01-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Emmeloord 01.04.00

Wevers overtuigend winnaar van de Int. Zuiderzeerally.

Tijdens de Internationale Zuiderzeerally, die afgelopen weekeinde in de omgeving van Emmeloord Lelystad en Heerenveen werd verreden, heeft Erik Wevers met zijn nieuwe navigator Gert Kamphuis een schitterend resultaat neergezet. Vanaf de eerste klassementsproef vrijdagavond heeft, de jonge pluimveehouder uit Markelo de leiding genomen en niet meer afgegeven. Hoewel Hans Stacey, Subaru Impreza WRX groep N hem op sommige klassementsproeven het vuur wel even na aan de schenen heeft gelegd, is zijn leidende positie niet in gevaar geweest.

De Toyota Celica GT4 is na de winterpauze in een nieuw outfit aan de start verschenen. Na twee seizoenen met de bekende Toyota en Castrolkleuren op witte ondergrond gereden te hebben is de basiskeur nu rood. Zeker een opvallende verandering, waardoor de equipe nog meer zal opvallen dan het al deed.

De kleur van de auto is niet de enige verandering voor het nieuwe seizoen. Zoals reeds eerder aangegeven heeft Robin Ecker zijn navigatorstoel doorgegeven aan Gert Kamphuis uit Nijverdal. Gert Kamphuis is 39 jaar oud en projectleider van beroep. In de rallysport heeft hij vooral de laatste jaren veel ervaring opgedaan in het buitenland. De Zuiderzeerally stond voor Erik Wevers en Gert Kamphuis als testrally op de kalender, met het oog op het komend Internationaal rallyseizoen, dat 22 en 23 april van start gaat met de Luxemburgse rally "Tour of Europe".

In de winterstop hebben Erik en zijn serviceteam bepaald niet stilgezeten. De Celica heeft behalve een schoonheidskuur een volledige check-up moeten ondergaan. Tijdens het Tialf in Heerenveen heeft Erik zijn eerste optreden gehad. Een ijsspectakel, waar Erik als beste uit de bus kwam Een uitgebreid televisieverslag van het evenement wordt 3 juni as. tussen 22.00 en 22.45 uur door Veronica uitgezonden.

Uitslag van de Int. Zuiderzeerally:

1e bestuurder 2e bestuurder Auto Totaal
1 Erik Wevers Gert Kamphuis Toyota Celica GT Four
A8

1u12.07 2 Anders Lysen Ole Frederiksen Toyota Celica GT Four

A8


+1.40 3 Hans Stacey Daniel Sonck Subaru Impreza

N4


+1.48 4 Harry Kleinjan Jose van Aalderen Mitsubishi Lancer Evo V
N4


+2.02 5 Mark Maaskant Pierre Krieger Mitsubishi Lancer Evo V
N4


+2.36 Hein Jonkers Max Jonkers Mitsubishi Lancer Evo V
A8


+3.03 7 Ronald Leemans Remco van Overdijk Mitsubishi Lancer Evo V
N4


+3.06 8 Frits van Eerd Antoon Reurings Mitsubishi Lancer Evo V
N4


+3.19 9 Jan de Winkel Radboud van Hoek VW Golf Gti Kitcar
A7


+4.26 10 Piet van Hoof Joost Verbeek Mitsubishi Lancer Evo IV
N4


+5.36

Meer informatie over het team kunt u vinden op de internet-site www.rallysport.nl

De foto bij dit bericht is copy-vrij. Wilt u een afdruk van de foto bestellen, kan dit door te mailen naar (info@gefo.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie