Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feestelijke start werkzaamheden Houtstraat in Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 01-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen


Feestelijke start werkzaamheden Houtstraat

Op zaterdag 1 april geeft wethouder Bruls het startsein voor de werkzaamheden in de Houtstraat. Om 12.30 uur houdt de wethouder een openingsspeech, waarna hij de eerste steen zal leggen. Het geheel wordt omlijst door optredens van steltlopers en muziek.

De Houtstraat komt als eerste aan de beurt bij de tweede fase van de herinrichting van het centrum. De NUON is er op 20 maart begonnen met het kabelwerk. Op 3 april starten de werkzaamheden aan de straat zelf. De Houtstraat krijgt dezelfde rode bestrating die ook in de rest van het centrum ligt. Ook wordt de straat zoveel mogelijk vrij gemaakt van obstakels en komt er een goot in het midden van de straat en hangverlichting. De plantenbakken en de sanisette gaan weg, maar de meeste karakteristieke bomen blijven staan. Hierdoor ontstaat er een mooie doorkijk vanaf Plein 1944 naar de Ganzenheuvel. Nog voor de zomer is de Houtstraat helemaal opgeknapt.

Daarna komen de Augustijnenstraat en de Grote Markt aan de beurt en als laatste worden de Burchtstraat en de Stikke Hezelstraat aangepakt. In de zomer van 2001 moet het gehele werk gereed zijn.

Terug naar index persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie