Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Schiedam

Datum nieuwsfeit: 01-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

1 april 2000

Vrouw beroofd van tas, verdachte aangehouden
SCHIEDAM -- Vrijdagavond omstreeks kwart voor acht werd een 67-jarige inwoonster van Vlaardingen op het Bachplein beroofd van haar tas, met daarin onder meer een portemonnee en een mobiele telefoon. Oplettende getuigen gingen onmiddellijk achter de wegrennende verdachte aan, maar konden hem in eerste instantie niet inhalen. Uiteindelijk kon de man, een 43-jarige Rotterdammer, op de Brederoweg worden aangehouden. Hij werd overgedragen aan de politie van het district Schiedam en overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld. Tijdens de fouillering werd bij de man een geldbedrag aangetroffen, mogelijk afkomstig uit de tas van de vrouw. De recherche van het district Schiedam heeft de zaak in onderzoek.
Grote alcoholcontrole
SCHIEDAM / ROTTERDAM -- Politiemensen van het district Schiedam hielden in de nacht van zaterdag op zondag op de Matlingeweg, Giessenweg, Schuttevaerweg en op de Rotterdamsedijk een alcoholcontrole. In totaal werden 1200 blaastesten afgenomen, waarna 61 mensen voor nader onderzoek werden overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat 42 mensen te veel hadden gedronken. Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats maakte het erg bont. Hij blies 1,95 promille. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tenslotte bleek hij nog diverse openstaande boetes te hebben, waarop hij werd ingesloten.

Twee autodieven aangehouden
SCHIEDAM /ROTTERDAM -- Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks kwart voor twee op het PC Hooftplein in Rotterdam een auto die eerder, op dinsdag 28 maart, was weggenomen vanaf de Van Oldenbarneveltstraat in Schiedam. Ze hielden daarop de twee inzittenden, twee Rotterdammers van 20 en 27 jaar oud, aan. Na onderzoek bleek de 20-jarige Rotterdammer niks met de diefstal te maken te hebben. De 27-jarige Rotterdammer werd voor dit feit in verzekering gesteld.

Brand
SCHIEDAM -- Zaterdagochtend omstreeks kwart voor zeven kwam bij de politie de melding binnen van brand op de Lange Achterweg. Ter plaatse bleek de stapel kranten in brand te staan, waardoor een deur van een kelderbox beschadigd raakte. De brandweer heeft het vuur geblust.
Aanrijding onder invloed
SCHIEDAM / ROTTERDAM -- Donderdagavond omstreeks kwart voor tien hielden politiemensen van het district Schiedam op de Matlingeweg een 44-jarige man uit Dinteloord aan op verdenking van rijden onder invloed. De man was even daarvoor op de Matlingeweg tegen een auto die voor hem reed, gereden. De bestuurder van dat voertuig, een 43-jarige Rotterdammer, raakte daarbij gewond aan zijn neus en werd voor controle overgebracht naar het Schieland ziekenhuis. Omdat de man uit Dinteloord vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd hem in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De man werd daarop gevorderd zijn rijbewijs in te leveren, wat hij niet deed. Daarop is zijn auto onder toezicht geplaatst. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed tegen een boom
SCHIEDAM -- In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks half twee kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen van een auto tegen een boom op de Buitenhavenweg. Ter plaatse troffen de politiemensen de auto met twee inzittenden aan, waarvan er éen gewond was. Deze man (identiteit onbekend) werd voor onderzoek overgebracht naar het Schieland ziekenhuis. De bestuurder van het voertuig, een 29-jarige Vlaardinger, bleek onder invloed van alcohol (promillage 1,5), waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt. De bestuurder bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs en het voertuig waarin hij reed bleek niet verzekerd te zijn. Ook hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt. Het voertuig is in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie