Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin Beatrix praat met kinderen in het Ketelhuis

Datum nieuwsfeit: 01-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Amsterdam, 29 maart ’00

www.festivities.net

Koningin in gesprek met kinderen,

Kinderen interviewen H.M. de Koningin

Amsterdam, elke 1ste zaterdag van de maand organiseert Festivities samen met Bioscoop "Het Ketelhuis" een Kids Klup-middag. Alle Ketelhuis Kids Klup-middagen hebben een thematisch karakter met een duidelijke link naar de film die vertoont wordt. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de 5 en 10/11 jaar.

De eerstvolgende Ketelhuis Kids Klup-middag (01/04/00) wordt een hele speciale. We hebben namelijk een lustrum te vieren en daarvoor heeft Festivities alles uit de kast getrokken. De film die geprogrammeerd staat is "Mijn Franse tante Gazeuse". De achtjarige Katootje Tekelenburg woont met haar ouders in een nieuwbouwwijk in het plaatsje Droogbaak. Haar familie is in een voortdurende strijd gewikkeld met de buurman Van Zanten die, net als zij, meedingt naar de prijs voor de netste familie van Nederland: de Emmy Gee Trofee! Deze prijs zal overhandigd worden door Hare Majesteit de koningin.

Naast de uitreiking van de Emmy Gee Trofee heeft onze majesteit te kennen gegeven het aangenaam te vinden om de kinderen te woord te staan. Tijdens het "vragen-kwartiertje" kunnen de aanwezige kinderen vragenstellen hoe het was om als klein prinsesje in een paleis te wonen. Voordat de koningin arriveert kunnen de kinderen zich onder andere laten schminken, een tekening maken voor de koningin, een brief aan haar schrijven, vlaggen / wimpels maken, limonade drinken of een sjiek gebakje eten.

Het programma begint altijd om 14.00 uur (deur open om 13.30 uur). Tijdens het eerste uur vinden er allerlei activiteiten plaats met een knipoog naar de film die op de middag wordt vertoond. Voorbeelden van hetgeen er in het verleden is gebeurd:


* Sjaakie en de chocoladefabriek. De foyer van de bioscoop was omgebouwd tot een chocoladefabriek waar de kinderen zelf hun taartjes en chocolade konden maken.
* Pippi zet de boel op stelten. Pippi Langkous was natuurlijk zelf ook aanwezig. Maar ook de kapper van Pippi zodat alle meisjes de zaal in konden met twee oranje staarten. De jongens konden zich verkleden als piraat.
* Voor de kerstman hebben de kinderen gezamenlijk de kerstboom versierd met zelf gemaakte kerstballen.
* Elke Kids Klup middag is er een schminkstand, een teken- en knutseltafel en natuurlijk iets te eten en te drinken.
Om 15.00 uur start de film. De middag is om circa 16.30 uur afgelopen.

Op 01/04/00 om 14.00 uur zijn ouders en kinderen in hun deftigste, chicste, mooiste en netste kleren welkom in Bioscoop het Ketelhuis, Westergasfabriekterrein, Haarlemmerweg 8-10, Amsterdam. Reserveren 020 – 684 00 90, kaarten ƒ 15,00 per persoon.

Voor informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Festivities, Corné van de Erve,

Telefoon 020 66 98 138 of 06 – 51 21 14 51

Postbus 9834, 1006 AM Amsterdam

@mail: info@festivities.net of website www.festivities.net

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie