Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 02-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)Zondag 2 april 2000, 12.00 uur

Twee mannen aangehouden
Schalkwijk - De politie hield vannacht rond twee uur een 37-jarige man uit Tull ' t Waal aan voor mishandeling en het plegen van verzet en een 16-jarige jongen uit Houten voor belediging.
De politie hield toezicht op een feest dat werd gehouden in een tent op de Kanaaldijk-Zuid en tot kort voor het einde zonder echte problemen was verlopen, tot het moment dat twee slachtoffers bij de aanwezige politiemensen kwamen melden dat zij waren mishandeld.

Op zoek naar de mogelijke dader (s) ontstond er enige commotie en vormden zich twee groepen die duidelijk de confrontatie met elkaar zochten en met de politie. Met gebruikmaking van de wapenstok en honden wist de politie de twee groepen te scheiden en lukte het de openbare orde en veiligheid te herstellen.

De 37-jarige bleef lastig en toen hij een politieman een vuistslag gaf, werd hij met de nodige moeite aangehouden. De 16-jarige schold tijdens de actie de politie uit. Een politieauto raakte beschadigd en enkele omstanders liepen bijtwonden op.

Inbraak in winkel
Loenen - Onbekende dieven wisten vanmorgen rond vijf uur met gebruikmaking van een auto een winkel aan de Rijksstraatweg binnen te komen. Met de auto werd de toegangsdeuren geramd.
De deuren werden finaal uit de bevestigingspunten gebroken. De winkel en het kantoor werd doorzocht. Uit de vriezer werden pakken ijs gestolen. Gezien werd dat na de inbraak men is weggereden in een donkerkleurige auto, model stationcar.

Opvallend rijgedrag
Nieuwegein / Utrecht - Een 37-jarige automobilist uit Amersfoort liep gisteravond rond tien uur tegen de lamp.

Het opvallende rijgedrag van de man viel surveillerende politiemensen op. Zij zagen de man op de Plettenburgerbaan met hoge snelheid rijden, bumper kleven, geen rijrichting aangeven. Bij de oprit naar de A-27 (vanaf Laagraven) werd de man aan de kant gezet.

De man had alcohol genuttigd. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,4 promille en omdat sprake was van eerder rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie